Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-07-13 18:31:00)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 161 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine ja 70 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ning 64 vargust (12 eluruumidest, 5 sõidukitest) ja 4 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 9 inimest. Tabati 67 alkoholijoobes ja 4 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 646 väärtegu. Piirilt väljastati 7 sisenemiskeeldu. Piiril registreeriti 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning 4 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Esitati 1 varjupaigataotlus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

10. juulil teatati, et A. Weizenbergi tänava korteris tekkis konflikt, mille käigus tungiti kallale 44-aastasele mehele. Politsei viis asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda 34-aastase mehe, 22-aastase mehe ja 23-aastase mehe.

11. juulil teatati, et Vikerlase tänaval rünnati 36-aastast meest.

11. juulil teatati, et Kopliranna tänava kortermaja trepikojas tekitati füüsilist valu ja kehavigastusi 32-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 58-aastase mehe.

12. juulil teatati, et reisilaeval löödi 77-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe.

12. juulil teatati, et Raadiku tänava kortermaja trepikojas tekkis naabrite vahel konflikt, mille tagajärjel löödi 50-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 29-aastase naise.

12. juulil teatati, et Läänemere tee korteris löödi 18-aastast naist. Lööja isik politseile teada.

12. juulil teatati, et Padriku tee korteris löödi peretüli käigus 19-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 36-aastase mehe.

12. juulil teatati, et Liikuri tänava garaažis tekkis konflikt, mille tagajärjel tungiti kallale 23-aastasele mehele.

Röövimine

12. juulil teatati, et Peterburi tee toitlustusasutuses rünnati terava esemega 63-aastast meest ja võeti jõuga ära temalt kullast käekett. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 1300 eurot.

Vargused

11. juulil teatati, et Merimetsa teel varastati avaldajalt õlakott. Vargusega tekitatud kahju on 1200 eurot.

12. juulil teatati, et Niguliste tänaval murti sisse telklinnakusse ja varastati inventari ning kostüüme. Vargusega tekitatud kahju on 6000 eurot.

12. juulil teatati, et Kuldnoka tänava korterisse murti sisse ja varastati sularaha. Vargusega tekitatud kahju on 1800 eurot.

12. juulil teatati, et Sõpruse puiesteel pargitud sõiduautosse murti akna lõhkumise teel sisse ja varastati seadmeid. Vargusega tekitatud kahju on 1300 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

10. juulil teatati, et Maardu linnas Vana-Narva maantee eramus löödi 57-aastast meest.

10. juulil teatati, et Jõelähtme vallas Liukivi tänava eramus rünnati 40-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

11. juulil teatati, et Saue vallas Laagri alevikus Koru tänaval asuvas garaažis tekkis konflikt, mille tagajärjel löödi 44-aastast meest.

11. juulil teatati, et Vasalemma vallas Rummu alevikus Haapsalu maanteel toimunud üritusel tungiti kallale 28-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 4 meest.

11. juulil teatati, et Maardu linnas Keemikute tänava korteris rünnati 21-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe.

12. juulil teatati, et Maardu linnas Hellerheina tee eramus tekitati kehavigastusi 56-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

12. juulil teatati, et Rae vallas Assaku aleviku eramus tekkis konflikt, mille käigus rünnati 24-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

Vargused

10. juulil teatati, et Rae vallas Peetri alevikus varastati ettevõtte territooriumilt soojapuhurid. Vargusega tekitatud kahju on 860 eurot.

10. juulil teatati, et Saue linnas varastati garaažist sukeldumisvarustus ja tööriistad. Vargusega tekitatud kahju on 1620 eurot.

10. juulil teatati, et Rae vallas varastati ehitusobjektilt ehituselemente. Vargusega tekitatud kahju on 850 eurot.

10. juulil teatati, et Harku vallas Türisalu külas varastati hoonest elektroonikatarbeid. Vargusega tekitatud kahju on 3450 eurot.

10. juulil teatati, et Vasalemma vallas Ämari alevikus murti aknaklaasi lõhkumise teel sõiduautosse ning varastati automakk, aku ja tööriistade komplekt. Vargusega tekitatud kahju on 350 eurot.

12. juulil teatati, et Anija vallas Parila külas varastati abihoonest roller. Vargusega tekitatud kahju on 200 eurot.

12. juulil teatati, et Viimsi vallas Laiakülas murti sisse suvilasse ning varastati trimmer, muruniiduk ja veepump. Vargusega tekitatud kahju on 900 eurot.

Juhtumid piiril

11. juulil kontrolliti Tallinna piiripunktis lennureisiga Moskvast saabunud 1987. aastal ja 1989. aastal sündinud Moldova kodanikke. Mehele ja naisele väljastati piirilt sisenemiskeelud, sest neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning puudusid piisavad elatusvahendid. Isikud lahkusid riigist tagasilennuga järgmisel päeval.

11. juulil kontrolliti Tallinna piiripunktis lennureisiga Kiievist saabunud 1985. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja tema viisa tunnistati kehtetuks. Ta lahkus tagasilennuga järgmisel päeval.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Looma julm kohtlemine

11. juulil laekus teade, et Jõgeval Heina tänaval lasid kaks meest relvataolisest esemest varese pihta, kes sai viga. Laskevigastuse saanud linnu viis loomaarst loomakliinikumi. Politseile on süüteo toime pannud isik teada. Esialgsetel andmetel võis relvataoliseks esemeks olla õhkrelv. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

10. juuli öösel kella 00.30 ajal lõi seni tuvastamata mees taksosõidul Türilt Põltsamaale 51-aastasele taksojuhile rusikaga korduvalt näo piirkonda, tiris teda juustest ning lahkus taksoarvet tasumata.

Vargus

Ööl vastu 10. juulit murti Jõgeva vallas Laiusevälja külas sisse talumaja kõrvalhoonesse ning varastati erinevaid ehitusmaterjale. Kahju on umbes 700 eurot.

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine

11. juuli õhtul teatati Tartus Kalmistu tänaval sõiduteel kõndivast joobes abivajavast mehest. Raskeid vigastusi saanud 44-aastane mees viidi haiglaravile. Esialgsetel andmetel võis mees viga saada kakluses kolme seni tuvastamata mehega. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil teatati, et Tartus Vasara tänaval korteris lõi 43-aastane mees oma 70-aastasele emale mitmel korral rusikaga näo piirkonda. Nii ema kui poeg vajasid traumapunktis esmaabi. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

11. juulil avastati, et Tartus Tähtvere tänaval parklas seisnud sõiduautost Toyota on varastatud navigatsiooniseade, fotoaparaat, kolm paari sandaale, taskunuga ja alkoholi. Sõidukil puudus signalisatsioon. Kahju on 765 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. juuli õhtul teatati, et Valgas Piiri tänaval sotsiaalmajas küsis 57-aastane mees väidetavasti samas majas elavalt 50-aastaselt mehelt peenraha, mida saamata lõi talle rusikaga vastu põske. Lööja isik on politseile teada.

Viljandimaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

11. juulil kella 17.10 paiku sai politsei väljakutse Viljandis Riia maanteele. Kohapeal selgus, et ühes korteris aset leidnud ühine jooming oli päädinud kaklusega, milles sai viga 32-aastane mees. Mehel tuvastati mitu torkehaava ning ta viidi raskes seisus haiglasse. Esialgsetel andmetel on vigastused saadud noasarnase esemega löömisest. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni kaks 42-aastast meest. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

10. juulil kella 10.10 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Mitsubishi, mida juhtis 42-aastane naine. Selgus, et autol oli läbimata tehnoülevaatus. Juhile määrati rahatrahv ning ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

10. juulil kella 11.15 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis 31-aastast meest. Selgus, et isikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, kuna tema viisa ei olnud veel kehtima hakanud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

10. juulil kella 21.10 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis 27-aastast meest. Selgus, et mehe viisa on kehtetu. Talle koostati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaale.

10. juuli õhtul aitasid Mustvee piirivalvurid toimetada Piirissaarel viga saanud 10-aastase poisi Laaksaare sadamasse, kus andsid lapse üle kiirabile.

11. juulil kella 7.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Toyotat, mida juhtis 61-aastane mees. Selgus, et sõidukil oli läbimata tehnoülevaatus. Mees jättis auto piiripunkti parklasse, käis jalgsi Venemaal ning pöördus tagasi tulles sõidukiga ülevaatusele.

12. juulil kella 15.10 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis 18-aastast naist, kelle viisa oli kehtetu ning kes oli seadusliku aluseta viibinud Eestis ühe päeva. Naisele määrati rahatrahv, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

12. juulil kella 13.20 ajal pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduauto Dacia Logan, mida juhtis 35-aastane mees. Piirivalvurid selgitasid, et sõiduki tehasetähis oli manipuleerimistunnustega. Masin saadeti ekspertiisi täpsemate asjaolude selgitamiseks, autojuht lahkus Vene Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

Politseile teatati, et ajavahemikus 06.07-11.07 varastati Vihula vallas Käsmu sadamas purjekalt rool ning juhtimisseade ning on lõhutud süütelukk. Kahju on 4000 eurot.

Politseile teatati, et ajavahemikus 30.06-11.07 varastati Kadrina vallas Kallukse külas talust murutraktor. Kahju on 1300 eurot.

Kehaline väärtkohtlemine

11. juulil tõukas 19-aastane mees Haljala alevikust kaks korda 18-aastast naist, mille tagajärjel ta kukkus ja tundis valu.

Ida-Virumaa

Vargused

Politseile teatati, et ajavahemikus 04.07-10.07 vastastati Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval korterist ketaslõikur ja akutrell. Kahju on 529 eurot.

11. juulil varastati Kohtla-Järvel Kalevi tänavale pargitud bussist tahvelarvuti. Kahju on 600 eurot.

Politseile teatati, et ajavahemikus 10.07-12.07 tungiti aknaklaasi lõhkumise teel Narvas Daumani tänaval korterisse ja varastati kaks sülearvutit, kaks tahvelarvutit, mobiiltelefon ning muid esemeid ja dokumente. Kahju on 2598 eurot.

12. juulil teatas Rakverest rongiga Narva raudteejaama saabunud mees, et temalt varastati rongis mobiiltelefon. Kahju on 990 eurot.

12. juulil tungiti akna kaudu Jõhvis Tartu põigul kauplusesse ja varastati kassaaparaadist umbes 500 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

10. juulil peksis meesterahvas Kohtla-Järvel Paate tänaval 22-aastast naist.

10. juulil tuli Lüganuse vallas Aa külas joobes mees kallale 62-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

10. juulil tuli tundmatu naisterahvas kallale Narvas Tallinna maanteel asuva poe 22-aastasele naistöötajale, tekitades talle talu ja kehavigastusi.

11. juulil peksis 41-aastane mees Narvas Kerese tänaval 39-aastast naist.

12. juulil peksis 30-aastane meest Narvas Kreenholmi tänaval 27-aastast naist.

12. juulil tõi 61-aastatne mees Narvas Kangelaste tänaval 62-aastast naist.

Juhtum piiril

11. juulil esitas Narva piiripunktis Eesti Vabariiki siseneda soovinud Vene Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduauto Hyundai Vene Föderatsiooni kodanikust 47-aastane autojuht liikluskindlustuspoliisi, millel oli kehtivusaeg omakäeliselt muudetud. Autojuhile määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

10. juulil kella 2.30 paiku löödi Kullamaa vallas Koluvere külas 21-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

11. juulil kella 9 paiku löödi Nõva vallas Vaisi külas 25-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

11. juulil kella 12 ja 13 vahel löödi Pärnus Rõugu tänaval asuvas korteris 64-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargused

10. juulil kella 1 paiku varastati Pärnus Ranna puiesteel asuvas lõbustusasutuses jaki taskust mobiiltelefon. Kahju on 350 eurot.

Ajavahemikul 5.-11. juuli murti sisse Tori vallas Tohera külas eramusse ning varastati ehitustarvikuid, tööriistu ja aken. Kahju on 230 eurot.

Ööl vastu 12. juulit murti sisse Pärnus Rohu tänaval asuvasse eramusse ning varastati sülearvuti ja fotokaamera. Kahju on 550 eurot.

Otsingu- ja päästetegevus

11. juulil kell 16.45 ühendas häirekeskus Tallinna merevalvekeskusele kõne isikult, kes teatas, et 30-aastane mees on läinud Kihnu saarel Linakülas surfama ja on teataja vaateväljast kadunud. Kadunud lohesurfarit läks otsima Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull. Kaatriga väljuti Kihnu sadamast kell 17.03. Samuti alarmeeriti PPA lennusalga kopteri valvemeeskonda ning Munalaiu sadamasse suunati Pärnu päästekomando merepäästevõimekusega pinnaltpäästjad. Kell 17.33 helistas teataja uuesti ning informeeris, et saavutas kadunud isikuga visuaalse kontakti ja abi enam ei vajata. Päästeressurss kutsuti tagasi ning otsing lõpetati. Surfaril oli purunenud lohe ning ta tuli iseseisvalt surfilauaga ujudes kaldale. Meditsiinilist abi isik ei vajanud. Sündmuskohal puhus põhjakaare tuul kiirusega 8 kuni 10 m/s ja laine kõrgus merel oli kuni 1,2 meetrit.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 13.07.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.