Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algavad Volare vraki puhastustööd (2015-07-14 11:00:40)


Juuli alguses allkirjastasid Politsei- ja Piirivalveamet ning Tuukritööde OÜ lepingu 1980. aasta hilissügisel Saaremaa lähistel madalikule sõitnud kaubalaeva Volare vrakist pärinevate naftareostusallikate tuvastamiseks ja likvideerimiseks. Tööde teostamiseks on ettevõttel lepingu kohaselt aega augusti keskpaigani.

PPA reostustõrje vanemspetsialisti Tauno Mettise sõnul hõlmab vraki keskkonnaohtlikkuse likvideerimine naftaprodukte sisaldavate kütusetankide, mahutite ja torustike ning teiste naftaga määrdunud laevaosade eemaldamist, samuti naftast läbiimbunud muda ja põhjasetete eemaldamist vrakist ning selle vahetust ümbrusest.

"Tegemist on mastaapse ettevõtmisega, mis nõuab erivahendeid. Lähipäevil alustavadki teekonda Saaremaa edela nurka nii meritsi kui ka maad mööda erinevad seadmed, millega reostust kõrvaldama asutakse. Projekti muudavad keeruliseks nii vraki asukoht madalas vees kui ka asjaolu, et naftajäägid on vrakis olnud juba aastakümneid. Väga oluline faktor on ilm, kuid praeguse seisuga võib arvata, et käesoleva nädala teises pooles lubavad ilmaolud puhastustöödega pihta hakata," rääkis Mettis.

Keskkonnaameti soovitusel alustatakse töödega juuli teisel poolel -nii häiritakse looduskeskkonda kõige vähem. "Lekkiv Volare vrakk asub Natura ala mõjupiirkonnas ja probleemi lahendamist on pikisilmi oodanud nii kohalikud elanikud kui ka looduskaitsjad. Volare vrakil asuvate naftareostusallikate likvideerimine parandab oluliselt Ariste lahe merekeskkonna seisundit," rääkis Keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna juhataja Arvo Veskimets.

Lepingu kogumaksumus on 206 399 eurot ning seda rahastatakse SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) merekeskkonna programmist. Lisaks toetas KIK 2014. aasta suvel vraki keskkonnaohtlikkuse uuringut Ariste lahes 39 000 euroga. Uuringu tulemused on oluliseks sisendiks tööde teostamisel.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 14.07.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.