Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidukäitlejatele tehtavate ettekirjutuste ja kaebuste arv väheneb (2015-07-17 09:57:09)


Toidukäitlejatele tehtud ettekirjutuste arv langes 2014. aastal 11 protsenti ning toidukäitlejate kohta esitatud vihjete ja kaebuste arv 25 protsenti võrreldes aasta varasemaga, selgub Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) 2014. aasta aruandest. VTA järelevalve all olevate toidukäitlejate arv aga kasvab.

"Üldine trend viimastel aastatel näitab, et rikkumisi ja kaebusi on üha vähem, samas kui toiduvaldkonnas tegutsevate ettevõtjate arv aasta aastalt kasvab. See tähendab, et toidukäitlejad on teadlikud kehtivatest nõuetest ning täidavad neid üldiselt hoolsalt," ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel. "Ettekirjutused on peamiselt seotud ettevõtete töötajate puuduliku koolitusega enesekontrolli vallas, üldiste hügieeninõuete eiramise, eksimustega märgistamisel ning jälgitavuse tagamisel."

2014. aastal oli VTA kontrolli all kokku 13 090 ettevõtet, mida on 337 võrra rohkem võrreldes 2013. aastaga (12 753). Kõige enam on lisandunud toitlustuse, mahetoidu käitlemise ning koduköökides turustamise eesmärgil toidukäitlemisega tegelevaid ettevõtteid. Viimase viie aasta jooksul on eraelamutes toidukäitlemisega tegelevate ettevõtete arv kasvanud ligi viis korda 178-lt 856 ettevõtteni 2014. aastal.

VTA teostas 2014. aastal kokku 12 256 kontrolli ning ettekirjutusi tehti kokku 21 990, mida on 11 protsendi võrra vähem kui 2013. aastal (24701).

Veterinaar- ja Toiduametile laekunud kaebuste ja vihjete arv on aastaga vähenenud 25 protsenti. Peamiselt teavitatakse ametit mittenõuetekohasest toidu käitlemisest või väidetavast haigestumisest ostetud toidu tarbimisel järel.

Pärteli sõnul muudab ettevõtjate suhtlust riigiga oluliselt lihtsamaks ja mugavamaks 2014. aasta juulist kasutusele võetud VTA järelevalve infosüsteem, mis võimaldab toidu ja sööda käitlemisega tegelevatel ettevõtjatel esitada tegevusloa taotlusi ja majandustegevuse teatisi Põllumajandusministeeriumi kliendiportaali kaudu aadressil http://portaal.agri.ee. Endiselt säilib võimalus esitada andmeid ja dokumente ka paberkandjal.

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 17.07.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.