Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium toetab kuni 10 000 euroga kolme nutikat kliimalahendust (2015-07-29 16:05:12)


Keskkonnaministeerium otsustas anda 10 000 euro suurused toetused kolmele Garage48 GreenTech Tallinn 2015 käigus arendatud start-up lahendusele.

„Pärast mõningast vaagimist, kaalumist ja meeskondade tuleproovi otsustasime 10 000 euro suurused toetused anda projektidele Creatomus, PostPal ja VeggieRadar. Toetust saavad projektid panustavad erineval moel kliimamuutustega võitlemisse ja loovad muudki lisaväärtust. Loomulikult ükski nendest projektidest ei peata maakera keskmise õhutemperatuuri tõusu, aga nad näitavad suhtumist. Need kolm meeskonda eristusid teistest selgelt tugeva kontseptsiooni ja kompetentsiga," selgitas keskkonnaminister Marko Pomerants.

Kokku laekus taotlusvooru 11 avaldust, millest esialgse hindamise käigus sõelus ekspertkomisjon välja kuus meeskonda. Seejärel tuli meeskondadel läbida intervjuu, kus pidid andma detailse ülevaate oma projektist, lisaks selgitama oma projekti seost kliimamuutustega ning kuidas planeerivad taotletavat raha kasutada.

Toetust saanud projektide meeskondade kompetentsi hinnati piisavalt tugevaks, et jõuda oma uudsete lahendustega ka rahvusvahelisele turule.

Veebilahendus Creatomus, mis kuulutati ka Garage48 GreenTech Tallinn 2015 võitjaks, võimaldab 3D mudeli kaasabil hinnata ja visualiseerida uue hoone energia- ja ehituskulu. PostPal ühendab e-poed läheduses olevate vabade kulleritega, kes liiguvad eelkõige jala, jalgratta, ühistranspordi ja elektriautodega. Mobiilirakendus VeggieRadar ühendab aiapidajad, kes soovivad oma saadusi müüa või tasuta ära anda, ning inimesed, kes soovivad tarbida kohalike aiapidajate kasvatatud toitu.

Toetuseks ette nähtud summa pärineb Euroopa Liidu 2013-2020 aasta lennunduse Eesti kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguse ühikute müügist. Müügist saadud tulu kasutatakse kliimapoliitiliste eesmärkide saavutamise toetamiseks.

Ekspertkomisjoni kuulusid Keskkonnaministeeriumi asekantsler Meelis Münt, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium energeetikaosakonna energiaturgude juht Jako Reinaste, Keskkonnainvesteeringute Keskuse energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja, Eesti Arengufondi juhatuse esimees Pirko Konsa, Tehnopoli rohetehnoloogia valdkonna juht Kaija Valdmaa, Garage48 SA juhatuse liige Elise Sass, Garage48 SA juhatuse liige Maarika Susi, Säästva Eesti Instituudi vanemekspert Harri Moora ning Skeleton Technologies kaasasutaja Oliver Ahlberg.

Keskkonnaministeeriumi toetusel toimunud Garage48 GreenTech Tallinn 2015 eesmärk oli keskkonnavaldkonna ja kliimamuutuste mõjudega kohanemisega seonduvate innovaatiliste start-up lahenduste loomine ja arendamine. Kõigi Garage48 GreenTech Tallinn 2015 loodud projektidega on võimalik tutvuda siin.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.07.2015 pressiteade



 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.