Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pühapäeval toimub Palmse mõisas jahikoerapäev (2015-08-13 06:24:45)


Pühapäeval, 16. augustil kell 11.30 toimub Palmse mõisas jahikoerapäev, mille eesmärgiks on tutvustada ja populariseerida jahikoeri kui pereloomi. Koerapäeval on tähelepanu keskmes jahikoertega tehtavad tööd ning väljasuremisohus eesti hagijas.

Jahikoerad on inimeste kaaslased olnud aastatuhandeid, ent tänapäeval on meie teadlikkus jahikoertest ja nende pidamisest vähene. Koerapäeva eesmärgiks on tutvustada jahikoeri ning nende igapäevatööd. Kohapeal annavad nõu asjatundjad, toimuvad praktilised töötoad ja seminar, kuulata saab erinevaid loenguid jahikoertest ning koerapidamisest. Koerapäeva kulminatsiooniks on eesti hagijate kokkutulek. Meie oma koeratõug ja mitmete koeraorganisatsioonide vapiloom eesti hagijas on väljasuremisohus, mistõttu üritusel arutletakse ka eesti hagija aretusprogrammi üle.

"Jaht ilma koerata on nagu pulm ilma muusikata. Koerapäeval näete jahimehe parimaid sõpru tööhoos. Uskuge või mitte, aga iga jahikoer naudib seda, mida ta teeb," ütles Andres Lillemäe Eesti Jahimeeste Seltsist.

Palmse kaunisse mõisakompleksi on oodatud nii suured kui väikesed koerahuvilised, tegevusi jätkub kõigile igas vanuses. Koerapäeva avab kõigi jahikoeratõugude väärikate koerte esitlus, seejärel saab kaasa elada maailma kiirematele hurtadele, kes võistlevad hurtade jooksus. Üritusel saab näha, kuidas tegutsevad linnukoerad faasani- ja pardijahil, millised on verekoerte, hagijate ja laikade verejäljekatsed ning takside ja terjerite saagijahtimised tehisurus. Lapsi rõõmustab Gerli Padar, kes astub üles kuulsa koeratüdruk Lottena ning kõrvu paitab jahisarvede orkester. Üritusel on avatud ka koerateemaline nõuandekeskus ning kohapeal müüakse erinevaid koeratarvikuid.

SA Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemetsa sõnul kuuluvad jahikoerad ajaloolise mõisa juurde. "Soovime pakkuda külastajatele meeleolukat päeva, kus on võimalus oma silmaga näha Eesti jahikoerte paremikku tegutsemas. See on erakordne päev mõisa ajaloos, kus jahikoerad on taas tähtsal kohal," rõõmustas Leemets.

 

Allikas: Keskkonnaameti, SA Virumaa Muuseumide, Eesti Kennelliidu, Eesti Jahimeeste Seltsi, Eesti Jahikoerte Tõuühingu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.