Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse kutsus seoses seakatkuga kokku maavanemate ümarlaua (2015-08-13 18:06:25)


Maaeluminister Urmas Kruuse kutsus reedeks kokku 15 maavanemat, et rääkida üle sigade Aafrika katku tõrje ja otsida võimalusi, kuidas senisest enam kaasata olukorra lahendamisse kohapealseid riigistruktuure.

"Suuremate farmide puhul tuleb hukatud loomad matta, mis toob kaasa mitmeid keskkonnakaitselisi küsimusi. See tähendab Veterinaar- ja Toiduametile tugijõudude vajadust ning olulisemaks muutub teiste riigiasutuste roll," ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

Kohtumisele maavanematega on kutsutud ka Siseministeeriumi, Eesti Maaomavalitsuste Liidu, Keskkonnaameti ja Veterinaar- ja Toiduameti esindajad. "Meil on tänaseks kogemus sigade Aafrika katku juhtumitega seitsmes maakonnas, kus on tulnud lahendada erakorralisi olukordi. Arutame maavanematega, kuidas maavalitsused saaksid parimal moel kohapealse olukorra lahendamisel toeks olla," sõnas Kruuse.

Seoses eelmisel nädalavahetusel Jõgevamaal diagnoositud seakatkuga enam kui 6000 koduseaga farmis tuli päevakorrale vajadus hukatud sead matta. Loomad tuleb matta, kui nende kogus ületab loomsete jäätmete käitlemise tehase töötlemisvõimsust.

Matmispaiga otsustab kohalik loomatauditõrje komisjon, mida juhib kohaliku veterinaarkeskuse juht. Jõgeva maakonna loomatauditõrje komisjoni kuuluvad vastavalt maavanema korraldusele maavalitsuse ja kohaliku omavalitsuse esindajad, Keskkonnainspektsiooni ja Keskkonnaameti esindajad, Kaitseliidu Jõgeva Maleva pealik, VTA kohaliku asutuse juht ja ametnikud, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi esindaja, piirkonda teenindav volitatud veterinaararst ning Politsei- ja Piirivalveameti ja Päästeameti esindajad.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 13.08.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.