Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2015-08-18 17:02:11)

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 110 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine, 2 avaliku korra rasket rikkumist ning 64 varavastast kuritegu, sealhulgas 3 röövimist ja 53 vargust (10 eluruumidest, 3 sõidukitest), ning 1 sõidukivargus või omavoliline kasutamine. Registreeriti 7 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 9 inimest. Tabati 12 alkoholijoobes ja 5 narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 262. Piirilt väljastati 4 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 1 isik. Piiril registreeriti 2 viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

17. augustil teatati, et Mustakivi teel asuvast pangakontorist üritati röövida sularaha. Varas põgenes raha saamata. Veerand tundi hiljem röövis sama mees bensiinijaama misjärel peeti mees kinni.

Kehalised väärkohtlemised

17. augustil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel löödi 27-aastast meest.

Vargused

17. augustil teatati, et Kesklinnas Mere puiesteel varastati käekott, milles olid dokumendid, kuldsõrmus ja mobiiltelefon. Kahju on 1200 eurot.

17. augustil teatati, et Kesklinnas Toompuiesteel varastati meeste kandekott, milles oli sularaha ja mobiiltelefon. Kahju on 1000 eurot.

17. augustil teatati, et Saku vallas Üksnurme külas asuvast majast varastati sülearvuti. Kahju on 2200 eurot.

17. augustil teatati, et Pirital Kelluka teele pargitud autost varastati tööriistu ja tehnikat. Kahju on 5200 eurot.

Harjumaa

Olulisi kuriteoteateid ei registreeritud.

Juhtumid piiril

17. augustil soovis Tallinna piiripunktist lennuga Kiievisse lahkuda 1971. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mees sisenes Schengeni viisaruumi Poola Vabariigi kaudu ja viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 263 päeva, sellest 1 päeva Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati 3 aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile. Isik lahkus lennureisiga Kiievisse.

13. augustil toimus Tallinna Vanasadamas reid, kus profileeriti ja kontrolliti pisteliselt mõlemas suunas liikuvaid reisijaid, nende dokumente, sõidukeid ja kaupu sisenevatelt ja väljuvatelt reisilaevadelt. Reidist võtsid osa Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnikud, Tallinna piiripunkti ametnikud, Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalveteenistuse ametnikud, Maksu- Ja Tolliameti ametnikud, Sisekaitseakadeemia koerajuht, Soome Vabariigi piirivalvurid ja Läti Vabariigi piirivalvurid. Kokku kontrolliti umbes 500 sõidukit ja 2000 reisijat. Tuvastati üks Liiklusseaduse rikkumine, kolm Välismaalaste seaduse rikkumist ja viis Maksu- ja Tolliameti poolt menetletavat juhtumit.

14. augustil toimus Tallinna Vanasadamas reid, mille käigus profileeriti ja kontrolliti pisteliselt mõlemas suunas liikuvaid reisijaid, nende dokumente, sõidukeid ja kaupu sisenevatelt ja väljuvatelt reisilaevadelt. Reidist võtsid osa Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnikud, Tallinna piiripunkti ametnikud, Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalveteenistuse ametnikud, Maksu- ja Tolliameti ametnikud, Soome Vabariigi piirivalvurid ja Läti Vabariigi piirivalvurid. Kokku kontrolliti umbes 450 sõidukit ja 1700 reisijat. Avastati kaks Liiklusseaduse rikkumist, üks varastatud paadimootor ja kaks varastatud paadimootori kaant.

LÕUNA PREFEKTUUR

Lõuna prefektuuri ööpäevainfo

Tartumaa

Vargused

16. augustil teatati, et Tartus Turu tänaval varastati lukustamata jalgratas Classic. Kahju on 304 eurot.

17. augustil teatati, et Tartus Vanemuise tänaval seisnud lukustamata soojakust varastati erinevaid tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

17. augustil laekus politseile teade, et Tartus Turu tänaval varastati 32-aastasele mehele kuuluv seljakott, milles oli mobiiltelefon Nokia, kaasaskantav kõlar, mobiiltelefoni laadija ja kõrvaklapid Samsung. Kahju on 334 eurot.

Juhtumid piiril

17. augustil saabusid Koidula piiripunkti jalgsi kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Läbi viidud vestluse tulemusel selgus, et isikud ei omanud sobivaid dokumente põhjendamaks riigis viibimise asjaolusid ja oli alust arvata, et nende Eestisse saabumise eesmärk ei vasta väidetavale eesmärgile ja nende riiki sisenemine tõkestati.

17. augustil avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Peipsi järvest kahel korral ebaseaduslikult püügile asetatud tähistamata nakkevõrgujada. Võrgud eemaldati püügilt ja toimetati Mustvee kordonisse kuni need antakse üle Keskkonnainspektsioonile.

17. augustil pidasid Saatse kordoni piirivalvurid Põlvamaal Värska vallas kinni sõiduauto Audi ning tuvastasid, et selle roolis olnud 26-aastane mees ei omanud vastava kategooria juhtimisõigust. Juhi suhtes alustati väärteomenetlus.

17. augustil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 48-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud kümme kalendripäeva ning neist ühe Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi sündmusi ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

17. augustil kella 13.40 paiku tungiti Kiviõlis Metsa tänava kaupluses kallale 61-aastasele kaupluse meestöötajale ja 52-aastasele turvamehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

17. augustil kella 17.45 paiku peksti Kohtla-Järvel Lehola tänaval 42-aastast meest.

17. augustil kella 19.50 paiku peksti Jõhvis Vahe tänava korteris 40-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 55-aastase mehe

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. augustil kella 15 paiku löödi Paides Lembitu puiesteel 24-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargus

Ajavahemikul 10.-17. august murti Türi vallas Villevere külas sisse lauta ja garaaži ning varastati kartulivõtumasin, puudelõhkumise masin ja mootorsaag. Kahju 1300 eurot.

Pärnumaa

Vargus

15. augustil kella 9 ja 10 vahel varastati Pärnus Noorteväljaku pargis pingil maganud mehe taskust mobiiltelefon. Kahju on 416 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 18.08.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.