Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaameti kommentaar metssigade küttimismahtude täitmise kohta (2015-08-24 14:58:40)

Käskkiri, millega Keskkonnaamet metssigade küttimiskvoodi kehtestas, ütleb muuhulgas ka seda, et jahimehed ning Veterinaar-ja Toiduamet peavad iga kuu kümnendaks kuupäevaks andma Keskkonnaametile teada nii kütitud metssigade kui ka surnult leitud sigade arvu.

Võimalikult täpne ning operatiivne info võimaldab Keskkonnaametil paremini hinnata metssigade arvukust. Kui jahtkonnad ei suuda etteantud mahtu täita ehk kui pole piisavalt sigu, keda küttida, siis vaadatakse küttimismahud uuesti üle ning vajadusel korrigeeritakse.

Keskkonnaameti käskkirja kohaselt on maakondlike jahindusnõukogude ülesandeks leppida kokku jahipiirkondade vahelised mahud. Kui jahindusnõukogudes ei jõuta kokkulepeteni kehtestab Keskkonnaamet vastava jaotuse.

Keskkonnaameti kehtestatud limiidi alusel on jahipiirkondadel kohustus küttida 29 600 metssiga jahiaasta lõpuks 29. veebruariks 2016. Suurema küttimismahu eesmärgiks on peatada metssigade jätkuv arvukuse tõus ning vähendada üldist arvukust, mis peab kaasa aitama taudi leviku tõkestamisele.

2015/2016 jahiaasta metssigade küttimismaht ning -struktuur maakondade kaupa
 
 
Allikas: Keskkonnaameti 24.08.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.