Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
1. september on Tartus tarkusepäev (2015-08-28 02:21:50)


1. septembril tähistab Tartu taas tarkusepäeva, mille tänavune moto "Tark ei kiusa" juhib tähelepanu noorte kiusamisprobleemile. Lisaks Raekoja platsil toimuvale Tartu koolide ühisele avaaktusele toimuvad kesklinnas töötoad, avatakse tänavaraamatukogu, joostakse heategevuslikul Koolikotijooksul, toimuvad debatid ning õhtu lõpetab suur kontsert linnarahvale.


Tarkusepäeva teemaks on tänavu kiusamine: sellest hoidumine, selle märkamine, ennetamine ja takistamine. Päeva suursündmus on Tartu koolide ühine huviala- ja kooliaasta avaaktus, mille raames antakse koostöös Kiusamisvaba Haridustee liikumisega vanne luua ja hoida kiusamisvaba keskkonda. Vannet antakse koos noortele tuntud ja eeskujuks olevate avaliku elu persoonidega, kes on kiusamistemaatikaga seotud. Näiteks tulevad kiusamisvastast vannet ette lugema Genka, Gerli Padar, abilinnapea Tiia Teppan jt.

Samas autasustatakse tunnustuskonkursil "Tark ei kiusa" Tartu inimesi ja organisatsioone, kes on oma eeskuju ja tegevustega viimase aasta jooksul aidanud ennetada, takistada või vähendada kiusamist.

Kogu Küüni jalakäijate tänaval ja lähedal asetsevates parkides toimuvad teemaaladena noortele teenuseid pakkuvate asutuste ja organisatsioonide töötoad või esitlused, et tutvustada huvitegevuse võimalusi, tervislike eluviise või muid noortele olulisi teemasid.

Osalevate asutuste ja organisatsioonide vahel toimub puslekoogivõistlus. Igal noorel on võimalik saada esimese koolipäeva puhul suu magusaks osalevate organisatsioonide või asutuste puslekoogi tükkide poolt hääletades, mille raames on võimalik asutustel välja tuua oma eripärad. Silmapaistvaim ja maitsvaim pusletükk saab autasustatud ja selle valmistanud asutuse esindaja saab võimaluse pealaval oma asutust või organisatsiooni päevajuhiga peetavas intervjuus tutvustada.

Juba teist aastat järjest toimub ka noorte seas poolehoidu võitnud Koolikotijooks, mis tõmbab tähelepanu koolilaste tagasipöördumisele liiklusesse. Sel aastal on jooks heategevusliku suunitlusega. Kogutakse raha projekti "Vanem Vend, Vanem Õde" jaoks.

Tartu kirjanduslinna kampaania raames avatakse koostöös linnaraamatukoguga Raekoja platsil tänavaraamatukogu. Tarkusepäevaks püstitatakse kesklinna ka soovide sein, millele tartlased saavad kirjutada üksteisele ilusaid soove uue huviala- ja kooliaasta alguse puhul.

Tarkusepäev toimub tänavu kahel laval. Suur lava, mis asub Raekoja platsil, on mõeldud avaaktuse, noortebändide, tantsugruppide ja suurte esinejate tarbeks. Väiksemal laval, mis asub Tartu Kaubamaja juures on noortel võimalus pidada linnaisadega debatte, toimub puslekoogi võistlus, esineb AHHAA teadusteater, lavale tulevad Ruutu10 improetendus jt demonstratsioonid ja etteasted. Ürituse peaesineja on Genka/Paul Oja.

Kava

14:00 Tänavaraamatukogu avamine Raekoja platsil
14:00 - 20:00 Soovide sein
15:00 - 20:00 Rularada ja -võistlused
15:00 - 18:00 Avatud töötubade ja info alad
15:00 - 18:00 Koolikotijooks
15:00 - 18:00 Lille Maja pannkoogitelk

Raekoja platsi lava

14.00 - 15.00 Kooli ja huviala aasta vahva avaaktus
Abilinnapea kõne
TÜ Eetikakeskuse spetsialist ja Tartu Laste Turvakodu spetsialist räägivad kiusamisest
"Tark ei kiusa" tunnustuskonkursi laureaatide tunnustamine
Kiusamisvastase vande andmine koos Genka, Gerli Padari, abilinnapea jt.
15.00 - 16.05 Suur tantsushow
Tantsukool JJ Street, Tähtvere Tantsukeskus, Error Tantsukool
16:05 Noortebändid
Lektoorium, Night Felony, Von Dorpat
19.00 Genka/Paul Oja

Kaubamaja lava

15.00 Puslekoogi võistlus
15.30 Kõige huvitavama koogitüki autori väljakuulutamine
15.35 Ruutu 10 improvisatsiooni etendus
16.00 Noortevolikogu debatt
17.00 AHHAA teadusteater

Allikas: Tartu linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.