Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
September kuulutatakse Eesti toidu kuuks (2015-08-31 10:36:27)



Pildil on Eesti toidu kuu tunnusmärk

Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esmakordselt Eesti toidu kuuks. Kokku toimub kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.

"Eesti toidu kuu võtab kokku olulisemad septembris toimuvad festivalid ja sündmused ning avab saagiajal meie toidukultuuri kogu selle kirevuses," ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. "Eesti inimesed peavad oluliseks toidu kodumaist päritolu, sest meil kasvatatu ja toodetu on kvaliteetne, meele- ja suupärane. Selle võtab kokku ka kuu juhtmõte - "Ma armastan Eesti toitu"."

Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. "Eesti toidu kuu programm avab meie köögi kõikvõimalikud tahud alates metsaandide kasutamisest ja laialt levinud kombest talveks hoidiseid teha ning lõpetades kohaliku tooraine kasutamisega tipprestoranide poolt," rääkis Raudsepp.

Toidukuu algab Karksi-Nuia meefestivaliga ja lõpeb leivanädalaga Eesti Põllumajandusmuuseumis. "Nende kahe vahele mahuvad nii seenefestivalid, Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015, Eesti toidu tutvustamine Helsingis, Pariisis ja Berliinis," ütles Kadi Raudsepp ja lisas, et kodumaise tooraine võtavad oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti tipprestorani.

Eesti toidu kuu avatakse ametlikult Viimsi taluturul laupäeval, 5. septembril kell 11.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 31.08.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.