Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister taotleb Euroopa Komisjonilt piimandussektorile erakorralist abi (2015-09-02 10:39:39)


Maaeluminister Urmas Kruuse saatis Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hoganile kirja, milles palub rakendada Eesti piimatootjate olukorra leevendamiseks erakorralisi abimeetmeid. Erakorraline abi peaks aitama hüvitada tootjatele turuhinna ja tootmise omahinna vahet.

Maaeluminister Urmas Kruuse rõhutab kirjas volinikule, et piimatootmissektori aitamine on oluline maapiirkondade tööhõive tagamiseks Eestis. "Piimatootjad on maapiirkondades olulised tööandjad, seepärast palume rakendada erakorralisi meetmeid Venemaa kaubandusembargo tagajärjel väga keerulisse olukorda sattunud sektori toetamiseks," kirjutab maaeluminister Urmas Kruuse.

Minister juhib voliniku tähelepanu Eesti piimandussektori keerulisele olukorrale, mis on halvenenud alates eelmise aasta septembrist.

"Toorpiima hind on Eestis aasta jooksul langenud kogu Euroopa mõistes rekordilised 29 protsenti. See on omakorda tinginud 4,2 protsendilise piimakarja vähendamise ning piima kogutoodangu 3,8 protsendilise languse. Tootmispotentsiaali taastamine on keeruline ning tekkinud olukord võib tuua kaasa negatiivse mõjuga doominoefekti nii piimatootjate kui -töötlejate jaoks," kirjutab Kruuse.

Minister tänab volinikule saadetud kirjas Euroopa Komisjoni juba rakendatud toetusmeetmete - sekkumiskokkuostu ja eraladustamise skeemi pikendamise ning käesoleva aasta veebruaris piimatootjatele eraldatud erakorralise abi eest. Kuid need meetmed ei ole piisavad. Piimandussektori olukorra leevendamiseks tuleks leida võimalused täiendava erakorralise suunatud abi eraldamiseks turumuutustest enim mõjutatud riikidele.

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtub volinik Phil Hoganiga 7. septembril toimuva põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu raames, kus lisaks piimandussektori olukorrale on kõne all ka sealiha eraladustamise skeemi rakendamise võimalused.

Samuti kohtub minister Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitisega, et arutada Baltimaade ja Poola ühispöördumises esitatud ettepanekuid regioonis leviva sigade Aafrika katku peatamiseks ning tsoneerimisega sealihasektorile seatud piirangute leevendamist.

Allikas: Maaeluministeeriumi 02.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.