Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: riikliku loomatauditõrjekomisjoni roll seakatkuga võitlemisel peab suurenema (2015-09-02 14:43:45)


Riiklik loomatauditõrjekomisjon peab hakkama sigade Aafrika katku vastu võitlemisel mängima senisest suuremat osa, ütles maaeluminister Urmas Kruuse täna kogunenud komisjoni istungil.

"Praeguseks on sigade Aafrika katku jõudmisest Eesti farmidesse möödas poolteist kuud. Üks õppetund on kindlasti see, et oluliselt tuleb suurendada riikliku loomatauditõrjekomisjoni rolli kogu protsessi juhtimisel ja vedamisel," ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

"Komisjonist peavad hakkama tulema konkreetsed suunised ja tugi maakondlikele loomatauditõrjekomisjonidele. See aitab paremini kogu protsessi koordineerida ning kasutada tõhusamalt riigi kasutuses olevaid vahendeid taudiga võitlemisel," lisas Kruuse.

Ministri sõnul on positiivne see, et enamik maakondlike komisjone on praeguseks käivitud ja asunud tegutsema ka siis, kui konkreetses maakonnas pole veel taudi nakatunud farme. "Samas tuleb tauditõrjeplaanid veelkord üle vaadata, et teha vajalikud parandused tõhusaks toimimiseks."

Täna, 2. septembril kogunes Veterinaar- ja Toiduametis riiklik loomatauditõrje komisjon. Kõne all on sigade Aafrika katku edasise leviku tõkestamisega seotud küsimused.

Komisjoni ülesandeks on sigade Aafrika katku tõrjemeetmete koordineerimine ja tulemuste analüüs, taudi likvideerimiseks eraldatud riiklike ressursside suunamine, riikidevaheline koostöö taudi edasise leviku tõkestamiseks, ministrile ettepanekute tegemine valitsuse tasandil lahendamist vajavate küsimuste osas.

Riiklikku loomatauditõrje komisjoni kuuluvad Veterinaar- ja Toiduameti ning Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi esindajad, Politsei- ja Piirivalveameti ning Päästeameti esindajad. Seoses taudipuhangutega nii kodu- kui metssigadel on komisjoni kaasatud ka Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnaameti ning jahindusorganisatsioonide esindajad. Komisjoni tööd juhib VTA peadirektor Ago Pärtel.

Allikas: Maaeluministeeriumi 02.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.