Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik stabiliseerib sealihaturgu 1,78 miljoni euroga (2015-09-04 05:14:43)


Valitsus otsustas oma tänasel kabinetiistungil eraldada kuni 1,78 miljonit eurot sealihakonservide kokkuostuks, et stabiliseerida seakatku leviku tõttu raskustesse sattunud kitsendustega piirkondade seakasvatust.

"Kavas on osta riigi tegevusvarusse 500 tonni kitsendustega piirkondade (nn III tsoon) seakasvatustest pärit lihast tehtud sealihakonserve, et stabiliseerida turgu ja anda tootjatele aega uue turuolukorraga kohandumiseks," ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

"Meetme abil on kolme kuu jooksul plaanis viia kitsendustega piirkondadest (nn III tsoon) lihatööstustesse ligi 500 siga nädalas," rääkis Kruuse. Koos konservide tootmise ja ladustamisega 2016. aasta lõpuni on kulu meetmele kuni 1,782 miljonit eurot ning see kaetakse Vabariigi Valitsuse reservfondist.

Samuti nõustus valitsuskabinet maaeluministri ettepanekuga taotleda Euroopa Komisjonilt Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika turukorralduse erakorralist toetust, mis aitab ühekordse meetmena kompenseerida kitsendustega piirkondade seakasvatajatele kaubanduspiirangutest tingitud hinnalangust. Meetme rakendamiseks on vajalik Euroopa Komisjoni vastavat otsus ja selle käivitumisel tuleb Eesti riigil katta pool kuludest.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.