Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidu kuu eelinfo 14.-20. septembrini (2015-09-14 15:01:20)
Septembris 2015 tähistatakse esmakordselt Eesti toidu kuud. See on aeg, kui Eesti põldudel, aedades ja metsades valmib saak. Eesti toidu kuu koosneb enam kui 30-st kohalikult toidule pühendatud sündmusest.
 
***
Esmaspäev, 14. september

 
14.-30.09 leivaprogramm "PÕLLULT PÕSKE" Viimsi vabaõhumuuseumis
14.09-16.10 "Sügis talus" C.R.Jakobsoni Talumuuseumis
Teisipäev, 15. september

 
15.-17.09 Haridusprogramm "Eesti teraviljad ja leib meie laual" Eesti Põllumajandusmuuseumis
Neljapäev, 17. september

 
Eesti toit Helsingis Eesti maja 5. sünnipäeval.
17. septembril avab oma 5. sünnipäeval kõigile huvilistele uksed Helsingi Eesti Maja. Oma tegevust tutvustavad Eesti Majas tegutsevad organisatsioonid ja avatud on ka väike Eesti toidu turg. Eesti toidu turul saavad Eesti ettevõtted ennast ja oma tegemisi tutvustada ning pakkuda maitsmiseks ning müügiks oma tooteid. Üritust korraldab Põllumajandusministeerium koos Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Helsingi Eesti Maja, EASi ja Eesti Suursaatkonnaga Helsingis.

Reede, 18. september

 
Eesti Toidu päev Järve Keskuse aatriumis
18. septembril kell 16.00-19.00 toimub Järve Selveris Eesti toidu päev, kus toiduainetööstused tutvustavad eestimaist toodangut.

 
Laupäev, 19. september
 
19. ja 20. septembril - Mudilaste Multilaegas toiduteemaliste multikatega kinos Artis
Kinos Artis saavad lapsed Eesti toidu kuu raames 19. ja 20. septembril algusega kell 11.30 näha toiduteemalisi multifilme. Pärast multikate vaatamist saavad lapsed end kostitada Piimabaaris, kus piima ja piimatooteid pakub ja tutvustab Jänku Juss või tema sõber Johanna. Toidukuu raames on välja kuulutatud lasteaialastele joonistusvõistlus "Minu Eesti toit", joonistused saab isiklikult Jänku-Jussile üle anda kinos kohapeal. Parimate tööde autoreid autasustatakse Eesti toidu kuu lõpus magusate auhindadega.
 
19.09. Suur Paunvere väljanäitus ja laat Palamusel
Näitusele ja müügiks oodatakse käsitööesemeid, põllu-, metsa- ja aiasaaduseid, loomi ja linde, puid ja põõsaid ning kõike erakordset ja kummalist nii taime- kui loomariigist. Kohal on käsitöömeistrid Eestist, Lätist ja Leedust. Nautida saab erinevaid maitseelamusi nii kodumaistelt toidutootjatelt kui ka lõunanaabritelt. Lisainfo: http://palamuse.kovtp.ee/valjanaitus
 
Allikas: Maaeluministeeriumi 14.09.2015 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.