Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kestliku turismi suveülikool „Rohemajandus biosfääri programmialal“ kutsub osalema (2015-09-17 15:52:41)


Kõik säästva turismi huvilised on oodatud Lääne-Eesti saarestiku biosfääri programmiala (BPA) suveülikooli „Rohemajandus biosfääri programmialal“, mis toimub 23.-24. septembril Hiiumaal.

23. septembril kell 12.00 toimub konverents Kassari Puhkekeskuses ning 24. septembril kell 8.30 starditakse õpperetkele, mille käigus tutvutakse Hiiumaa rohemajanduse edulugude ja loodusturismi harrastamise võimalustega. Üritust korraldavad Ülikoolide Keskus Saaremaal ja Keskkonnaamet.

Kestlik turism ehk säästev turism on üks olulisemaid põhimõtteid turismimajanduse arendamisel Lääne-Eesti saarestiku biosfääri programmialal. Kestliku turismi all mõistetakse turismimajanduse kohandamist vastavalt säästva arengu nõuetele. Nii bussi-, lennu-, laevaliinidel kui ka majutus- ja toitlustusasutustel tuleb kohandada oma tegevust keskkonnasäästvamaks. Säästvat turismi iseloomustavad sotsiaalne vastutustunne ning koostöö kohaliku kogukonna ning ettevõtjate vahel. Suveülikooli on oodatud kohalike omavalitsuste, kogukondade ja ettevõtjate esindajad ning esinejateks on Eesti parimad asjatundjad säästva arengu vallast.

Suveülikoolis esineb ettekandega kestliku maailma võimalustest ja globaalsetest trendidest Tallinna Ülikooli geograafiadoktor Mart Reimann. Öko- ja loodusturismist räägivad loodusturismi ettevõtjad Tarmo Pilving ning Marko Poolamets. Kestliku turismi arendamisest biosfääri programmialal, vastavate turismitoodete ja pakettide väljatöötamisest annab ülevaate TTÜ Kuressaare Kolledži lektor ning turismiettevõtja Maarika Toomel. Üritust modereerib Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman.

„Loodame, et ühiste arutelude käigus saab alguse nii mõnigi idee, mis toetab Lääne-Eesti saartel jätkusuutlikku arengut. Meie eesmärgiks on propageerida säästvaid turismitooteid, mis oleks kooskõlas kohaliku keskkonna ja kogukonnaga, et ka nemad saaksid turismi arengust kasu, mitte ei oleks selle ohvrid,“ lausus Keskkonnaameti biosfääri programmiala spetsialist Lia Rosenberg.


24. septembril toimub Lia Rosenbergi eestvedamisel õpperetk, mille raames külastatakse Hiiumaa rohemajanduse ehedamaid eeskujusid Ristna looduskeskust, Ristna Puumetsa puhkemaju,Roograhu sadamat, Kõpu tuletorni, Palade Loodushariduskeskust ning Hiiumaa Ametikooli.

Üritusele saab registreeruda siin
( http://goo.gl/forms/1tdQFkGI63) kuni 18. septembrini 2015. Osavõtumaks on 30 eurot. Suveülikooli täpsem ajakava on leitav Keskkonnaameti kodulehel.
( http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/174814/)

BPA 2. suveülikooli „Rohemajandus biosfääri programmialal“ korraldavad Ülikoolide Keskus Saaremaal ja Keskkonnaamet, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Esimene BPA suveülikool toimus 18.-19. augustil 2014 ning esimene talveülikool 10.-11. veebruaril 2015 Saaremaal. Möödunud ürituste materjalid on lisatud Ülikoolide Keskus Saaremaal kodulehele.
( http://www.yks.ee/projektid/)

Eestist kuulub UNESCO võrgustikku Lääne-Eesti saarte biosfääri programmiala, mis tegutseb juba 1990. aastast ning selle eesmärk on luua ja ellu viia maapiirkonna säästva arengu mudelit. UNESCO programmi eesmärk on kaitsta bioloogilist mitmekesisust, tagades samal ajal säästva majandamise ja inimarengu. Programmi raames kavandatud tegevused puudutavad nii loodusturismi, energeetikat, elupaikade taastamist kui ka kohaliku toorme väärindamist. Täna on Lääne-Eesti saarestiku biosfääri programmiala eesmärk toimida kestliku arengu pilootalana ning varasemast looduskaitse rõhuasetustest liigutakse säästliku kasutuse propageerimisele.

Allikas: Keskkonnaameti 19.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.