Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimuval konverentsil räägitakse voolavatest maastikest (2015-09-18 11:05:05)


21.-22. septembrini toimub Tartus Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna korraldatud rahvusvaheline konverents "Voolav maastik", kus arutletakse rohelise infrastruktuuri, linnaaianduse, linnamaastike, kultuurmaastike, maastikuplaneerimise, tervendavate maastike, õpetamise ja õppimise ning maastiku uurimismeetodite üle.

Euroopa maastikuarhitektuuri koolide konverentsil kohtuvad teadlased, praktikud ja valdkonna aktivistid. 26. korda toimuvat kokkusaamist iseloomustab Euroopa maastikuarhitektuuri koolide nõukogu president, Maaülikooli maastikuarhitektuuri professor Simon Bell: "Maastik on koht, kus kohtuvad mitme erineva valdkonna huvid. Konverentsil lahkavad muutusi maastikul mitme eri valdkonna uurijad, sealjuures keskendutakse peamiselt maastiku planeerimisele ja kaitsmisele, aga ka kultuurmaastikele ja rohelisele infrastruktuurile."

Bell põhjendab konverentsi asukoha- ja teemavalikut: "Konverentsi pealkiri "Voolav maastik" ("Landscapes in Flux") tähistab globaalset kiire teisenemise ajajärku, kus muutuvad nii kliima, majandus kui ka maastik. Eestis on need muutused olnud viimase sajandi jooksul eriti põhjalikud ja kontrastsed, seetõttu sobib see teema just siin peetava konverentsi ühiseks nimetajaks."

Konverentsil astuvad ettekannetega üles mitmed tunnustatud teadlased ja praktikud, näiteks Soome arhitekt, keskkonnakunstnik ja sotsaalia teemadest huvituv Marco Casagrande räägib oma tööde näitel linna akupunktuurist, Tallinna Ülikooli sotsioloogiaprofessor Katrin Paadam uurib arhitektuuri kahemõttelist loomust ja identiteetide sotsiaalset konstrueerimist, California Berkley ülikooli arhitektuuri emeriitprofessor Marc Treib vaatleb, kuidas kasutada uurimustöö metoodikana kunsti, Eesti Maaülikooli professor Bob Bunce kirjeldab Euroopa maamaastike muutumist.

Allikas: Eesti Maaülikooli 18.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.