Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-09-28 17:19:40)

25. kuni 27. septembrini registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 159 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 3 avaliku korra rasket rikkumist, 74 varavastast kuritegu, millest 66 olid vargused (eluruumidest 13 ja sõidukitest 4). Sõidukivargusi ja omavolilisi kasutamisi oli 2.

Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 2 ja sai vigastada 17 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 3. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 100 ja narkojoobes sõidukijuhte 2. Väärtegusid registreeriti 794. Möödunud nädala jooksul registreeriti 1 euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 7 inimest. Registreeriti 4 viisaeeskirja rikkumist ning 3 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, mille käigus peeti kinni 3 inimest. Piirirežiimi rikkumisi oli 1.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

25. septembril teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval löödi 24-aastast meest.

25. septembril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval tekitasid 22-aastane mees ja 32-aastane mees teineteisele kehavigastusi.

25. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval asuva maja korteris löödi 32-aastast meest.

26. septembril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuva lõbustusasutuse ees tekitati kehavigastusi 40-aastasele mehele.

26. septembril teatati, et Kesklinnas Nunne tänaval asuvas majas tekitas 48-aastane mees kehavigastusi 38-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

26. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuva maja korteris lõi 58-aastane mees 46-aastast naist.

26. septembril teatati, et Kesklinnas Gonsiori tänaval asuva maja korteris lõi 30-aastane mees 30-aastast naist.

26. septembril teatati, et Kristiines Tulika tänaval asuvas lõbustusasutuses löödi 41-aastast meest.

27. septembril teatati, et Rae vallas Tammiku teel asuvas majas lõi 32-aastane mees 43-aastast naist.

27. septembril teatati, et Kristiines Madara tänaval löödi 21-aastast meest.

27. septembril teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuva maja korteris lõi 37-aastane mees 37-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

Vargused

25. septembril teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel seisnud autolt varastati tuled. Kahju on 1000 eurot.

25. septembril teatati, et Kristiines Vuti tänaval varastati segumasin ja pinnasetihendaja. Kahju on 1000 eurot.

25. septembril teatati, et Kesklinnas Tina tänaval asuvast majast varastati kaks sülearvutit. Kahju on 1150 eurot.

25. septembril teatati, et Lasnamäel Paepargi tänaval asuvalt taraga piiratud territooriumilt on varastatud pinnasetihendaja. Kahju on 3000 eurot.

27. septembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval on varastatud rahakott koos dokumentide ja pangakaartidega. Kahju on 1700 eurot.

27. septembril teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvast laost on varastatud 30 plokki sigarette. Kahju on 1000 eurot.

27. septembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuva maja korterist varastati sülearvuti, tahvelarvuti ja sularaha. Kahju on 3000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. septembril teatati, et Keila vallas Naaritsa tänaval löödi 21-aastast meest.

25. septembril teatati, et Rae vallas Aruküla teel lõid 27-aastane mees ja 52-aastane mees 43-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

Vargus

25. septembril teatati, et Keila linnas Pargi tänaval asuvast majast varastati tööriistu. Kahju on 2500 eurot.

Juhtumid piiril

25. septembril pöördus Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talitusse Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle viisa kehtivusaeg oli lõppenud ning kes oli seadusliku aluseta viibinud Eestis 13 aastat, 10 kuud ja 3 päeva. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks ja määrati 500-eurone rahatrahv.

25. septembril väljastati piiril sisenemiskeeld Ukraina kodanikule, kelle elamisluba oli tunnistatud kehtetuks. Mees lahkus lennukiga Moskvasse.

25. septembril koostati piiril sisenemiskeeld kolmele Gruusia kodanikule, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaks reisi eesmärki ja tingimusi ning lisaks puudusid neil ka reisiks vajalikud rahalised vahendid. Naiste viisad tunnistati kehtetuks ning nad ootavad lennujaama non-Schengeni alal võimalust tagasisõiduks.

25. septembril koostati piiril sisenemiskeeld kolmele Gruusia kodanikule, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaks reisi eesmärki ja tingimusi. Kahe mehe ja ühe naise viisad tunnistati kehtetuks ja nad ootavad lennujaama non-Schengeni alal võimalust tagasisõiduks.

25. septembril koostati piiril sisenemiskeeld kahele Usbekistani Vabariigi kodanikule, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki. Mehe ja naise viisad tunnistati kehtetuks ning nad lahkusid lennukiga Moskvasse.

25. septembril kontrolliti Tallinnas Sadama tänaval määratlemata kodakondsusega isikut. Mehe juurest leiti tsiviilkäibes keelatud teleskoopnui ning see võeti talt ära. Alustati ka väärteomenetlust.

26. septembril koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kel puudus viisa. Mees lahkus lennukiga Moskvasse.

26. septembril koostati piiril sisenemiskeeld Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kel puudusid asjakohased dokumendid mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees lahkus lennukiga Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 24. septembril lõi 42-aastane mees sõitvas autos ning hiljem Põltsamaa vallas Paustvere küla elumajas oma 42-aastast elukaaslast. Kannatanu vigastused fikseeriti haiglas.

Tartumaa

Vargused

26. septembril teatati, et öö jooksul varastati Tähtvere vallas Tüki külas kuurist kaks trimmerit, mootorsaag ja kõrgsurvepesur. Kahju on 800 eurot.

26. septembril teatati, et Tartus L. Koidula tänaval on maja kõrvalt varastatud mopeed MBK. Kahju on 600 eurot.

Valgamaa

Vargused

26. septembril teatati, et Põdrala vallas Pikasilla külas varastati suvila kuurist höövel, taldlihvija, mootorsaag ja muid esemeid. Kahju on 1150 eurot.

26. septembril teatati, et Puka vallas Purtsi külas murti sisse talumajja ja selle kõrvalhoonesse ja varastati neli saagi, kuldesemeid, fotoaparaat ja muud. Täpne varastatud esemete nimekiri ja kahju on täpsustamisel.

25. septembril teatati, et öö jooksul tungiti Valgas Kungla tänaval kuuri ja varastati kaks trimmerit ja 5-liitrine kanister koos bensiiniga. Kahju on 506 eurot.

Juhtumid piiril

21. septembril märkasid Luhamaa piirivalvurid kahtlustäratavate isikute liikumist Võrumaal Misso vallas Pruntova küla lähistel. Sündmuskohale liikunud piirivalvurid ja jäljekoer pidasid kinni kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku ja neli Vietnami Sotsialistlikku Vabariigi kodanikku. 23. septembril andis Tartu halduskohus loa paigutada Vietnami kodanikud Harku kinnipidamiskeskusesse, kohtu loal võeti kaks kinnipeetud Venemaa Föderatsiooni kodanikku vahi alla. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus.

26. septembril saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 43-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik ühes alaealise lapsega. Kontrollimisel selgus, et lapse viisa oli ajaliselt kehtetud ja seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Piirivalvurid väljastasid riiki sisenemise keelu, mille allkirjastas lapse isa ja koos suunduti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. septembril märkasid Mustvee piirivalvurid Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ületust ühe aluse poolt Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale liikunud piirivalvurid pidasid kinni kontrolljoont ületanud aluse ja seda juhtinud 49-aastase mehe. Mees suundus menetlustoiminguteks paadiga Varnja sadamasse. Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvele minejatel tuleks end kindlasti varustada tehniliselt korras navigatsioonivahenditega. See aitab vältida ebaseaduslikku kontrolljoone ületust, aga võimaldab ka hättasattumisel selgitada oma täpsemat asukohta ning saada kiiremat abi. Lisaks tuleks navigatsioonivahendit kasutades kontrollida, kas sellel kuvatavad koordinaadid on vastavuses piirirežiimi alaga. Sisestades leheküljel www.piiriveekogu.ee (oluline info ja piirangud) olevad koordinaadid oma navigatsiooniseadmesse, välistate piirirežiimi alasse ja naaberriigi territooriumile sattumise. Ühtlasi saab lisainfot küsida lähimast kordonist. Samuti saab sama lehekülje kaudu mugavalt registreerida oma piiriveekogule minekut ja tagasitulekut ja seda ka nutitelefoniga.

26. septembril kontrollisid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvelt Laaksaare sadamasse sisenevat väikelaeva, milles viibis 39-aastane mees. Piirivalvurid selgitasid, et paadi juht oli jätnud järvele väljasõidu registreerimata. Mehele määrati rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

26. septembril teatati politseile, et Väike-Maarjas Raigu külas lõhuti maja ukselukk ja varastati kaks televiisorit ja muid asju. Kahju on 324 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

26. septembril kella 16.15 paiku löödi Tapal Hiie tänava maja ees 27-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 57-aastase mehe.

Ida-Virumaa

Vargused

25. septembril varastati Kohtla-Järvel Sinivoore korterist televiisor. Kahju on 300 eurot.

26. septembril teatati politseile, et Iisaku vallas Varesmetsa külas lõhuti kuurist muruniiduk ja tööriistad. Kahju on 500 eurot.

27. septembril teatati politseile, et Narvas 26. Juuli tänava maja trepikojast varastati jalgratas Trek. Kahju on 400 eurot.

27. septembril teatati politseile, et Narvas Pikk tänava kuurist varastati ehitus- ja aiatööriistu. Kahju on 241 eurot.

27. septembril varastati Narvas Gerassimovi tänava maja trepikojast jalgratas Classic. Kahju on 300 eurot.

27. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järve Olevi tänava majast varastati tööriistad. Kahju on 379 eurot.

27. septembril teatati politseile, et Sillamäel Rohelise tänava garaažiboksidesse murti sisse ja varastati kanistrid ning tööriistad. Kahju on 600 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

Ajavahemikul 2014. aasta sügis kuni 24. september 2015 murti Nõva vallas Nõva külas sisse kuuri ning varastati kummipaat, paadimootor ja muid esemeid. Kahju on 4300 eurot.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

26. septembril kella 7 ja 10 vahel löödi omavahelise tüli käigus Pärnus Vana-Rääma tänaval 31-aastast meest. Lööja on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

26. septembril kella 20 ja 20.50 vahel löödi Saarde vallas Lodja külas asuvas korteris 36-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

27. septembril kella 20.30 paiku lõi 21-aastane mees Pärnus Riia maanteel asuvas korteris ühise alkoholitarvitamise käigus korduvalt terava esemega 22-aastast meest. Politsei pidas lööja teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Vargused

25. septembril ajavahemikul kell 16-19.30 siseneti Audru alevikus Kuuse tänaval tuulutusasendis akna avamise teel korterisse ja varastati rahakotist sularaha. Kahju on 1000 eurot.

Ajavahemikul 20.-25. september murti Vändra vallas Kaansoo külas sisse abihoonetesse ning varastati murutraktor Husqvarna, kompressor, kolm kiivrit ja muid esemeid. Kahju on 3300 eurot.

28. septembril kella 00.15 paiku murti Sauga vallas Kilksama külas sisse kontorihoonesse ning varastati kaks arvutit, kolm LCD monitori ja mobiiltelefoni. Kahju on täpsustamisel.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

26. septembril kella 2 paiku löödi Kohila vallas Aespa alevikus Metsataguse põik asuvas eramus 55-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Omavoliline sissetung

Ajavahemikul 20.-27. september siseneti akna kaudu Märjamaa vallas Aravere külas talumajja. Esialgse hinnangu kohaselt midagi ei varastatud. Sissetungimisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 28.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.