Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli avatud ülikooli koolitused novembris (2015-10-01 05:18:02)



SOBIVA PUULIIGI VALIK METSA UUENDAMISEL SÕLTUVALT MULLAST

http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/kursus-tasuline/sobiva-puuliigi-valik-metsa-uuendamisel-soltuvalt-mullast/

Sihtrühm: erametsaomanikud, talunikud

Maht: 6 akadeemilist tundi

Toimumisaeg: 12. november 2015 (neljapäev)

Toimumiskoht: Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 305, Tartu

Õpiväljund: on saadud ülevaade, muldade klassifitseerimisest ja mullastikukaartidest, samuti oskus kaartidel olevat infot välja lugeda ja teadmine, milliseid puuliike valida maatüki metsastamiseks.

Teemad:

· Mulla olemus

· Mullas toimuvad muutused

· Muldade klassifitseerimine

· Info lugemine mullastiku kaartidelt

· Mulla liik teatud kindlal kasutusüksusel

· Sobilike puuliikide valik metsa uuendamisel

Õppejõud: Enn Leedu, dr (agr), Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonna instituudi mullateaduse ja agrokeemia osakonna peaspetsialist


Ajakava:
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.45 paus

11.45 - 13.15 õppetöö
13.15 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö

Õppeteenustasu: 40 eurot

VAJALIK EELREGISTREERIMINE avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/


PÕLLUMAJANDUSLOOMADE TAPATOIMINGUTE PÄDEVUSTASEME KOOLITUS, I OSA
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/kursus-tasuline/tapa_padevuskoolitus-teooria/


Sihtrühm: lihatööstuse elusloomade käitlejad, lihunikud
Maht: ühepäevane koolitus, 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg: reede, 20.11.2015
Toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 305, Tartu
Õppetöö algus: kell 9.30

Teemad:

• Ülevaade Nõukogu Määrusest (EÜ) nr 1099/2009, 24. september 2009, loomade kaitse kohta surmamisel
• Tapaloomade anatoomia, füsioloogia
• Tapaloomade käitumine
• Tapaloomade stress, loomade kannatused, teadvuselolek ja tundlikkus
• Nõuded loomade kohtlemisel tapamajas
• Loomade liikumise mehhaanilise piiramise vahendid
• Elusloomadele köidikahelate asetamine või nende üleriputamine
• Uimastamine, uimastamise tõhususe hindamine
• Uimastamise ja/või surmamise varumeetodid
• Uimastamisseadmete üldhooldus ja puhastamine
• Tapaloomade veretustamine, elusoleku tunnuste puudumise hindamine
• Tapahügieen
• Veretustamisnugade nõuetekohane kasutamine ja hooldus
• Õppefilm: uimastamine, veretustamine


Õppejõud:

Riina Soidla, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna lektor
Dea Anton, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna spetsialist


Ajakava:

9.30 - 11.00 õppetöö
11.00 - 11.15 paus
11.15 - 12.45 õppetöö
12.45 - 13.15 paus
13.15 - 14.45 õppetöö
14.45 - 15.00 paus
15.00 - 16.30 õppetöö

I osa õppe õppeteenustasu: 47 eurot

NB! Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 15 osalejat.
Koolituseteooria osa edukalt lõpetanutele väljastame tunnistuse.

Koolituse (teooria ja praktika, kokku 16 akad. tundi) läbimine on vajalik Nõukogu Määruse (EÜ) nr 1099/2009 loomade kaitse kohta surmamisel pädevustunnistuse saamiseks.


Vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli telefonidel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/


LIHATOODETE VALMISTAMINE JA HÜGIEEN

http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/kursus-tasuline/lihatoodete-valmisatmine-ja-hugieen/


Sihtrühm: väikeses koguses liha ja lihatoodete käitlejad.

Õpiväljund: koolitusel osalenu omandab teadmised liha ja lihatoodetega kaasnevatest ohtudest, säilimisaja määramise põhimõtetest, toiduohutuse tagamisest, liha konserveerimise erinevatest meetoditest, lihakonservide ja suitsuvorstide valmistamisest.

Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd .

Toimumisaeg ja -koht: reede, 27.11.2015 , Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303 Tartu

Õppeteenustasu: 55 eurot


Teemad

  • liha ja lihatoodetega kaasnevad ohud;
  • liha ja lihatoodete säilimisaja määramise põhimõtted;
  • hügieeni ning toiduohutuse tagamine liha ja lihatoodete käitlemisel;
  • liha konserveerimise/säilitamise erinevad meetodid;
  • lihakonservide valmistamine;
  • suitsuvorstide valmistamine.

Ajakava

10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 12.00 kohvipaus
12.00 - 13.30 õppetöö
13.30 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö


Õppejõud

Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna juhataja

Riina Soidla, mag (teh), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna lektor


Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE

Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressi lhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele

Allikas: Maaülikooli avatud ülikooli teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.