„1000 sõpra“ on projekt, mille kaudu pakutakse üldhariduskoolidele ning lasteaedadele loodus- ja elulähedast õpet ning populariseeritakse keskkonnasõbralikkust üle Eesti.

Tegemist on uurimusliku avastusõppega – isetegemise kaudu tekitatakse lastes huvi taimede vastu ja väärtustatakse puhast elukeskkonda. Projektis kasutatakse paindlikult e-õppe võimalusi nii videoõpiku kui iganädalase veebiviktoriini ja blogiraportite näol. Lapsed saavad oskuse kasvatada oma söögilauale tervislikke taimi. Projektis osaleb ligi tuhat rühma üle Eesti.

Lisaks Aasta haridusteo tiitlile jätkus Kagu-Eestisse teisigi aunimetusi.

Aasta põhikooliõpetajaks kuulutati Valga Põhikooli ajaloo- ja pärimuskultuuri õpetaja Pille Olesk. Pille Olesk on erakordse empaatiavõimega õpetaja, kelle ajaloo- ja pärimuskultuuritunnid on üles ehitatud suurima hoole ja pühendumusega.

Aasta kutseõppeasutuse õpetajaks tituleeriti Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpetaja Viktor Dremljuga, kes on meisterlike juhendamisoskustega pedagoog. Tema juhendamisel on õppijad saavutanud säravaid tulemusi ja jõudnud ka ülemaailmsetele kutsemeistrivõistlustele WorldSkills.

Aasta lasteaiaõpetajaks nimetati Tallinna lasteaia Pallipõnn õpetaja Karin Kangur, kes töötab erivajadustega lastega.

Aasta klassijuhataja on Põltsamaa Ühisgümnaasiumi saksa keele ja matemaatika õpetaja Maive Noodla.

Aasta klassiõpetajaks tituleeriti Pärnu Kuninga tänava põhikooli mitmekülgne ja loominguline õpetaja Lemme Sulaoja.

Aasta gümnaasiumiõpetaja on Kose Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Kärt Matiisen.

Aasta õppeasutuse juhiks nimeti Tartu Kivilinna Kooli direktor Karin Lukk.

Aasta õppejõud on Tartu Ülikooli analüütilise keemia professor Ivo Leito.

Aasta suunajaks nimetati Tartu Veeriku Kooli eripedagoog-logopeed Sirje Pormeister.

Aasta hariduse sõbra tiitli said MTÜ Robootika eestvedajad Heilo Altin ja Ramon Rantsus.

Aasta õppuriteks kuulutati Airon-Johannes Oravas, Silver Mähar ja Kregor Zirk. Prantsuse Lütseumis õppinud ning nüüd Tallinna Reaalkoolis õpinguid jätkav Airon-Johannes Oravas võitis rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil Argentiinas hõbemedali ning pälvis Austrias toimunud Euroopa loodusteaduste olümpiaadilt võistkondliku kuldmedali.

Tartu Kutsehariduskeskuse lõpetanud Silver Mähar oli Prantsusmaal toimunud Euroopa kutsemeisterlikkuse võistlusel EuroSkills 2014 parim veebidisaini erialal ning pälvis pronksmedali multimeedia meeskonnavõistlusel.
Tartu Kivilinna Kooli lõpetanud Kregor Zirk võitis Gruusias toimunud Euroopa Noorte Olümpia Festivalil 100 m liblikujumises kuldmedali.

Aasta juhendajaks nimetati Tartu Kutsehariduskeskuses seitse aastat arvutiõpetuse, veebidisaini ja klienditeeninduse õpetajana töötanud Margit Tennosaar.

Allikas: Lõunaeestlane.ee