Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-10-05 16:01:05)


Möödunud nädalavahetusel
registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 170 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine ning 3 avaliku korra rasket rikkumist ja 78 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine, 68 vargust (10 eluruumidest, 5 sõidukitest ) ning 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 3. Tabati 67 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Väärtegusid registreeriti 571. Piirilt väljastati 8 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 1 isik. Registreeriti 3 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning 3 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Varjupaigataotlusi esitati 1.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

2. oktoobril teatati, et Pallasti tänava korteris rünnati peretüli käigus 48-aastast naist.

2. oktoobril teatati, et Toompuiesteel kohtus avaldaja, 53-aastane mees, kahe mehega, kellega tarvitati koos alkoholi. Hiljem ärkas mees peahaavaga ja avastas, et talt on ära võetud rahakott dokumentide ja sularahaga ning mobiiltelefon.

2. oktoobril teatati, et Pelguranna tänava korteris tungiti peretüli käigus kallale 40-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

2. oktoobril teatati, et Randla tänava korteris löödi 24-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 19-aastase mehe.

2. oktoobril teatati, et Juhkentali tänava kortermajas tekkis naabritevaheline konflikt, mille käigus haarati 51-aastast meest kõrist. Ründaja on politseile teada.

3. oktoobril teatati, et Majaka tänava korteris löödi peretüli käigus 21-aastast naist.

3. oktoobril teatati, et Uue Maailma tänava korteris löödi peretüli käigus 33-aastast naist.

4. oktoobril teatati, et Liivamäe tänava korteris löödi peretüli käigus 31-aastast naist.

4. oktoobril teatati, et Pronksi tänava korteris löödi peretüli käigus 32-aastast naist.

4. oktoobril teatati, et Juhkentali tänava kortermajas tekkis füüsiline konflikt naabrite vahel, mille tagajärjel löödi 51-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 48-aastase mehe.

Vargused

2. oktoobril teatati, et Raja tänavalt varastati jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 1500 eurot.

2. oktoobril teatati, et Kadaka tee territooriumile murti sisse ja varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 6400 eurot.

3. oktoobril teatati, et Merivälja tee eramusse murti sisse ja varastati käekell, sülearvuti ning sularaha. Vargusega tekitatud kahju on üle 5000 eurot.

3. oktoobril teatati, et Uue tänava majutusasutusest varastati sülearvuti ning mobiiltelefon. Vargusega tekitatud kahju on 1200 eurot.

3. oktoobril teatati, et Villardi tänava kuuri murti sisse ja varastati rehvid. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 1200 eurot.

3. oktoobril teatati, et Jõeoti tänava korterisse murti sisse ja varastati ehteid. Vargusega tekitatud kahju on 1600 eurot.

4. oktoobril teatati, et Mustamäe teel pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati tööriistu, matkatarbeid ja jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 2000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. oktoobril teatati, et Loksa linnas Nooruse tänava korteris löödi peretüli käigus 39-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

Vargused

2. oktoobril teatati, et Laulasmaa külas Hõreda teel eramust varastati terrassimööbel. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

3. oktoobril teatati, et Viimsi vallas Anijärve teel pargitud sõiduautolt varastati veljed rehvidega. Kahju on 3200 eurot.

3. oktoobril teatati, et Laulasmaa külas Lohusaare teel varastati kaevust süvaveepump. Kahju on 1000 eurot.

3. oktoobril teatati, et Kloogaranna külas murti sisse abiruumi ning varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 490 eurot.

4. oktoobril teatati, et Peetri alevikus Juhtme tänava keldriboksist varastati jalgratas ja tööriistakohver. Vargusega tekitatud kahju on 1030 eurot.

4. oktoobril teatati, et Kloogaranna külas Oja tee eramu kõrvalhoonest varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 1300 eurot.

Juhtumid piiril

3.oktoobril saabusid Tallinna piiripunkti lennureisiga Istanbulist kaks Ukraina kodanikku: 1954. aastal sündinud naine ja 1953. aastal sündinud mees. Isikute kavandatava reisi tingimuste kohta esitatud põhjendused ei olnud usaldusväärsed, mistõttu koostati neile piiril väljastatud sisenemiskeelud ja isikute viisad tunnistati kehtetuks. Isikud viibivad Tallinna lennujaama non-Schengeni alal, kuni esimese võimaluseni riigist lahkumiseks.

3.oktoobril saabusid Tallinna piiripunkti lennureisiga Istanbulist 1992. aastal sündinud Kesk-Aafrika Vabariigi kodanik. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust. Koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja isikule väljastatud Eesti Vabariigi Schengeni viisa tunnistati kehtetuks. Ta viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal, kuni esimese võimaluseni riigist lahkumiseks.

3.oktoobril saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Kiievist 1985. aastal sündinud Ukraina kodanik Naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning isiku põhjendused reisi eesmärgi ja tingimuste kohta ei olnud usaldusväärsed. Koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja talle väljastatud Eesti Vabariigi Schengeni viisa tunnistati kehtetuks. Naine viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal, kuni esimese võimaluseni riigist lahkumiseks.

4. oktoobril kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas reisilaevaga Helsingist saabunud kahte Ukraina kodanikku: 1969. aastal sündinud mees ja 1968. aastal sündinud mees. Kontrollimisel selgus, et isikute passides olevad Poola Vabariigi Schengeni viisad on ajaliselt kehtetud. Muud Schengeni alal viibimise alust neil esitada ei olnud. Isikud peeti kinni, koostati kinnipidamisprotokollid ja kuni päringu vastuste saabumiseni ning edasiste menetlustoimingute läbiviimiseni toimetati nad Kesklinna politseijaoskonda.

4. oktoobril avastas turvatöötaja Tallinna Vanasadamas turvakontrolli käigus 1997. aastal sündinud Soome Vabariigi kodaniku seljakotist tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Tallinna kordoni toimkond koostas isikule väärteoprotokolli ja vallasasja hoiulevõtmise protokolli. Elektrišokirelv võeti hoiule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

3. oktoobril teatati, et Tartus Lai tänava meelelahutusasutuses varastati 37-aastase naise taskust telefon Samsung, mille ümbriskaante vahel olid ka pangakaart ja ID-kaart. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakaardiga on sularahaautomaadist välja võetud 600 eurot. Vargusega tekitatud kahju on kokku 720 eurot.

3. oktoobril avastati, et öö jooksul on sisse murtud Tartus Nõlvaku tänava parklasse pargitud sõiduautosse Audi ja varastatud automakk ja kõlarid. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

Valgamaa

Vargused

3. oktoobril avastati, et Karula vallas Pugritsa külas on sisse murtud ekskavaatorisse ja varastatud raadio, tööriistakott, vasar ja muid esemeid. Kahju on selgitamisel.

2. oktoobril teatati, et Tõlliste vallas Laatre alevikus varastati kahe kombaini kütusepaakidest kütust kokku umbes 500 liitrit. Kahju on umbes 300 eurot.

3. oktoobril teatati, et Valgas Laial tänaval murti sisse garaaži ja varastati jalgratas ja tööriistu. Kahju on täpsustamisel.

Omavoliline sissetung

2. oktoobril teatas 80-aastane naine politseile, et septembri lõpus läks tema elukohast Otepääl Kevade tänaval tema kodusoleku ajal kaduma rahakott dokumentide ja sularahaga. Samuti varastati kaks käekotti. Maja uksed olid lukustamata. Kahju on täpsustamisel.

Võrumaa

Vargused

2. oktoobril teatati, et Võru vallas Vagula külas tungiti öö jooksul ehitusjärgus majja ja varastati tööriistu ning maja lähedal seisnud ATV. Esialgne kahju on umbes 3000 eurot.

2. oktoobril laekus politseile teade, et viimastel päevadel on Haanja vallas Ruusmäe külas tungitud talumaja kõrvalhoonesse ja varastatud punane lumepuhur Toro. Kahju on 2000 eurot.

Juhtumid piiril

2. oktoobril kontrollisid Mehikoorma piirivalvurid Meeksi-Mehikoorma maanteel veokit DAF ja tuvastasid, et sõidukil oli läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Veoki juhile määrati rahatrahv.

3. oktoobril saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale veok Mercedes, mida juhtis 29-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Tollikontrolli käigus avastati veoki tagavararehvidest kokku 46 800 Venemaa Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti. Isiku riiki sisenemine tõkestati ning talle väljastati riiki sisenemise keeld.

4. oktoobril pidasid Piusa kordoni piirivalvurid Meremäe vallas Tuulova külas kinni sõiduauto Nissan Almera ning kontrollimisel selgus, et seda juhtinud 22-aastasel mehel puudub juhtimisõigus. Mees koos sõidukiga toimetati menetlustoiminguteks Piusa kordonisse.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

30. septembril teatati politseile, et Rakveres Haljala teel asuvast kauplusest varastati Apple iPhone 6 plus. Kahju on 500 eurot.

2. oktoobri varahommikul murti sisse Rakvere Adoffi tänaval asuvasse juveelipoodi, kust varastati väärisesemeid. Kahju on selgitamisel.

2. oktoobril teatati politseile, et Kadrina vallas Kadrina alevikus murti sisse garaaži, kust varastati jalgratas, õhukompressor ja suur kogus alkoholi. Kahju on 700 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

3. oktoobril kella 21 paiku teatati politseile, et Kohtla-Järvel pussitas tundmatu isik 30-aastast meesterahvast.

4. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja allee tänava majas tekkis naabrite vahel tüli, mille käigus lõi mees 52-aastast naist kruusiga näkku. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe.

Vargused

3. oktoobril teatati politseile, et Narvas Viktoria tänaval murti kuuri sisse ja varastati bensiinisaag, akukruvikeeraja ning pudel viina. Kahju on 404 eurot.

3. oktoobril teatati politseile, et Narvas Õhu tänaval on sisse murtud garaaži ning varastati sõiduauto VAZ 21093 registreerimismärgiga 550 AHB, kaks trelli, kütusekanistrid ning muud vara. Kahju on 425 eurot.

4. oktoobril teatati politseile, et Narvas murti garaaži sisse ja varastati omanikule kuuluvat vara. Kahju on 650 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

3. oktoobril kella 12 paiku löödi Haapsalus Tamme tänaval asuvas eramus 19-aastast neidu. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Omavoliline sissetung

3. oktoobril kella 23.50 paiku tungis 27-aastane mees omavoliliselt Haapsalus Tallinna maanteel asuvasse korterisse. Politsei pidas mehe teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

2. oktoobril kella 3.30 ja 4 vahel löödi Pärnus Rüütli tänaval 30-aastast meest.

Vargused

Ajavahemikul 2.-3. oktoober murti Tahkuranna vallas Reiu külas sisse asutuse hoonesse ning varastati kaks monitori Samsung, arvuti, kolm raadiosaatjat ja spordivarustust ning hoone juurest väikesõiduk, mis leiti umbes 500 meetri kauguselt metsast. Kahju on 10 000 eurot.

5. oktoobril kella 00.30 paiku siseneti Sindis Sambla tänaval lukustamata garaaži kaudu eramusse ning varastati mobiiltelefon Sony ja pudel alkohoolse joogiga. Kahju on 400 eurot.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

3. oktoobril kella 20 ja 20.30 vahel tõugati Käru vallas Lungu külas asuva maja korteris 38- ja 35-aastast meest ning 83-aastast naist ja põhjustati neile füüsilist valu. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

2. oktoobril kella 1 paiku löödi Juuru vallas Härgla külas asuva maja korteris 68-aastast naist. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Vargus

Ajavahemikul 13. september kuni 4. oktoober murti Kohila vallas Vilivere külas sisse talumajja ja kõrvalhoonetesse ning varastati murutrimmer, veepump ja lõiketangid. Kahju on selgitamisel.

Saaremaa

Vargus

1. oktoobril varastati Kuressaares Hariduse tänavalt halli värvi lukustamata jalgratas Drag ZX1. Kahju on 285 eurot.

Abi osutamine merel

2. oktoobril kell 11.16 võttis merevalvekeskus vastu hädasignaali, millega teatati, et Saaremaa lähistel on jaht madalikule sattunud ja on uppumisohus. Mereseire kaameraga tuvastati tugevas kreenis jaht Saaremaa lähistel Tagamõisa poolsaare otsas Undva nina juures. Õnnetuse piirkonda suundusid nii lennusalga kopter kui ka Kuressaare politseijaoskonna merepäästepatrull. Kell 11.42 anti hättasattunud aluselt teada, et saadi madalikult lahti ja liigutakse lähimasse sadamasse, alus võttis vett sisse, kuid leke on kontrolli all. Kopter kutsuti tagasi, abi osutama läks merepäästepatrull mootorpaadil. Kell 12.47 jõuti abivajaja juurde, jaht liikus Veere sadama poole ja kinnitati, et jahi pardal on kõik kontrolli all. Mootorpaadiga julgestati jahi teekonda sadamasse, kus silduti kell 13.22. Jahi pardal oli 22-aastane mees üksinda, temaga oli kõik korras ja arstiabi ta ei vajanud. Jahil tuvastati kerge leke ja pragunenud oli jahi kiil.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 05.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.