Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA maksis väiketootjatele välja toetuse bioohutusnõuete täitmiseks või seakasvatuse lõpetamiseks (2015-10-07 18:16:41)


PRIA maksis oktoobri esimesel nädalal kaheksale väiketootjale välja 120 000 eurot toetust sigade Aafrika katkuga seoses bioohutusnõuete täitmiseks või seakasvatuse lõpetamiseks.

Toetuse saamiseks oli võimalik taotlusi esitada ajavahemikul 17.-31. augustini. Kõnealune taotlusvoor oli suunatud vaid seakasvatajatele, et aidata nende tootmishoonetes sigade Aafrika katku vältimiseks rakendada vajalikke täiendavaid kohustuslikke bioohutusnõudeid või selleks, et seakasvatus lõpetada ja enda majandustegevus ümber korraldada. Maaelu Arengukava 2014-2020 meetmest "Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetus" oli ühel taotlejal võimalik taotleda maksimaalselt 15 000 eurot toetust.

Esitatud 15 taotlustest rahuldati kaheksa kogusummas 120 000 eurot. Toetust saanud tootjatest kaks taotlejat plaanivad tõhustada bioohutusmeetmeid, ülejäänutel on eesmärk kavandada tegevus ümber ja alustada seakasvatuse asemel näiteks linnu-, lamba- või lihaveiste kasvatust. Selleks plaanitakse soetada tehnikat ning investeerida hoonete ja muu taristu laiendamiseks ning ümberehitamiseks.

Seitsme toetust mittesaanud taotluse puhul oli kahel juhul põhjuseks see, et tootjad olid meetme käesoleva aasta kevadel toimunud esimesest taotlusvoorust juba maksimummääras toetust saanud. Ülejäänud juhtudel oli toetuse mittesaamise põhjuseks määruse nõuetele mittevastamine - peamise põhjusena see, et tootjad ületasid määrusega sätestatud müügitulu piirnorme.

Väiketootjatele mõeldud toetusmeetmega samaaegselt oli võimalik sigade Aafrika katkuga seonduvalt toetust taotleda ka suurtootjatel. Toetust taotles 41 tootjat kokku 5 946 961 eurot.
Selle toetusmeetme metelustoimingutega loodab PRIA valmis jõuda oktoobri lõpuks.


Eesti maaelu arengukava 2014-2020 on Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest rahastatav programm, mille raames toetatakse põllumajanduse ja maaelu arengut kokku ligi ühe miljardi euroga. Uus maaelu arengukava keskendub viiele valdkonnale - teadmussiire, konkurentsivõime, toidutarneahel, keskkond ning maaettevõtlus ja kohalik algatus.​

Allikas: PRIA 07.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.