Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna õhtul võistlevad Kopli lahel merepäästjad (2015-10-09 07:03:33)


Reedel, 9. oktoobril pannakse Kopli lahel proovile Eesti merepäästjate kutseoskused. Kokku osaleb võistlusel 13 kolmeliikmelist meeskonda.

"Võistluse käigus selgitatakse välja, milline meeskond tuleb kõige paremini toime inimeste veest päästmise, esmaabi andmise, põleva aluse kustutamise ja pukseerimisega," ütles võistluse üldjuht Kristo Kotkas. Tema sõnul muudab asja raskemaks see, et kannatanud tuleb üles leida pimedas ning aega on selleks vähe - ilma eririietuseta külmas vees hulpides on alajahtumine kiire tulema.

"See võistlus on mõnes mõttes ka õppuse eest, sest iga kolmeliikmeline meeskond saab selle käigus harjutada merepäästeks vajalikke oskusi," lisas Kotkas.

Võistlusel osalevad vabatahtlike merepäästjate, Politsei- ja piirivalveameti ning Päästeameti meeskonnad. Kokku panustab selle õnnestumisse ligi 100 inimest ning lisaks Politsei- ja Piirivalveametile aitavad üritust korraldada ka Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ning Päästeliit.

Võistlus algab reedel kell 19 ning lõppeb laupäeva öösel kell 2. Osalejad liiguvad ülesannete täitmise ajal Piirivalvesadamas ja Kopli lahel.

Idee võistluse korraldamiseks sündis vabatahtlikel merepäästjatel kolm aastat tagasi, kui Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste võistkond osales võistlusel Soomes. Põhjanaabrite vabatahtlikud merepäästjad on merepäästeoskuste võistlusi korraldanud juba 30 aastat ning need on saavutanud suure populaarsuse.

Eelmise aasta Eesti merepäästeoskuste võistlused toimusid Pärnus ning võitjaks tuli Lääne prefektuuri võistkond. Järgmisel aastal korraldatakse võistlus Tallinna Merepäevade ajal, et juhtida avalikkuse tähelepanu meresõidu ohutusele ja merepäästele.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.