Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Igaüks saab tuleõnnetust ära hoida (2015-10-14 09:58:36)


Tänavu on tulekahjudes oma elu jätnud juba 36 inimest, seda on kahe inimese võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Peamine tulekahjude põhjus on jätkuvalt hooletus. Sel aastal ligi pooled hukkusid just hooletu suitsetamise tagajärjel alguse saanud tulekahjudes. Keskmiselt hävib tules iga päev kaks kodu.

Suur hulk inimesi elab oma igapäevaelu tuleohuriskiga. Näeme, et küttekolded ja elektriseadmed ei ole korras, inimesed kasutavad hooletult lahtist tuld ja mis peamine – jätkuvalt puuduvad majapidamistest töökorras suitsuandurid. Kahjuks tõdeb inimene, või halvimal juhul tema lähedased, et elupaik on tuleohtlik alles siis, kui päästjad tema kodu kustutavad.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul püüab Päästeamet olla inimeste jaoks olemas juba varem, kui tulekahju kustutamist vajab. „Meie eesmärk on aidata inimestel läbi erinevate teenuste tuleõnnetusi ära hoida, sest kui päästeauto juba välja sõidab, on õnnetus sündinud. Ka meie päästjad panustavad sellesse, et tuleõnnetusi vähendada ja püüavad elanike nõustamisega tuleohuriski vähendada . Päästeamet igale poole kahjuks ise ei jõua, selleks on väga oluline igaühe panus,“ lisas ta.

„Märka, hooli ja aita – ole eeskujuks teistele ja pea meeles, et igaüks meist saab anda oma panuse turvalise elukeskkonna loomisel. Kõik algab meist endist ja ka meie kodust,“ rõhutas Päästeameti peadirektor. „Kõige lihtsam viis oma kodu ja lähedasi tuleohu eest kaitsta, on veenduda kodu tuleohutuses. Seda saab hõlpsasti teha testi abil aadressil www.kodutuleohutuks.ee<http://www.kodutuleohutuks.ee>. Selle juures pidage meeles ka neid, kes ise end aidata ei saa või ei oska.“

Kutsumaks üles inimesi eeskuju näitama, läkitab Päästeameti peadirektor 14. oktoobril oma pöördumise suurorganisatsioonide ja riigiasutuste juhtidele, et ärgitada neid olema oma asutuste töötajatele tuleohutu kodu loomisel eeskujuks.
Lihtsat tuleohutustesti on võimalik täita aadressil www.kodutuleohutuks.ee<http://www.kodutuleohutuks.ee> ning ka nutiseadme abil. Kodulehel on lisaks veebinõustaja, kes aitab jooksvalt tekkinud lisaküsimustele vastuseid leida. Samuti on alati ainult telefonikõne kaugusel päästeala infotelefon 1524, kust saab kõikidele tuleohutusega seotud küsimustele vastuseid.

Päästeametil on palju tänuväärseid partnereid, kes panustavad ühiselt riigi siseturvalisusesse. Sel sügisel, 28. oktoobril toimub Päästeametil partneritega koostöökonverents, mille eesmärgiks on viia koostöös elu tuleohutumaks.

Tulekahjudes hukkunuid on tänase seisuga (14.10.2015) 36. Ligi pooled hukkusid suitsetamisest põhjustatud tuleõnnetuse tagajärjel, neist omakorda suitsetasid tulekahju puhkemise ajal voodis või tugitoolis ligikaudu neljast kolm. Üle poolte hukkunutest olid vähemalt 61-aastased. Alkoholijoobes oli teadaolevalt 58% hukkunutest. Suitsetamisest alguse saanud tulekahjus hukkunutest olid joobes 87%. Ligi kolmandik käesoleval aasta hukkunutest hukkusid ilma elektrita eluruumis, neist 73% lahtise tule kasutamise tõttu alguse saanud tulekahjus (küünla põletamisest).

Allikas: Päästeameti 14.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.