Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-10-19 16:29:27)


16.-18. oktoobrini registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 181 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 4 avaliku korra rasket rikkumist ja 82 varavastast kuritegu, millest röövimisi oli 2 ning vargusi 54 (eluruumidest 12 ja sõidukitest 2). Registreeriti 7 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 7 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 93. Väärtegusid registreeriti 556.

Piiril väljastati 11 sisenemiskeeldu, registreeriti 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 3 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, 1 salakaubavedamise juhtum ning 6 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Varjupaigataotlusi esitati 1.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

18. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lembitu tänaval asuvas majas rööviti 49-aastaselt naiselt mobiiltelefon, tahvelarvuti ja sularaha. Kahju on 220 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

16. oktoobril teatati, et Mustamäel Laki tänaval asuva lõbustusasutuse juures lõi 30-aastane mees 28-aastast meest ja 26-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

17. oktoobril teatati, et Kesklinnas Uuel tänaval lõi 27-aastane mees 28-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

17. oktoobril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel asuvas lõbustusasutuses löödi 28-aastast naist.

17. oktoobril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi 36-aastane mees 35-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

17. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval tekitasid 28-aastane naine ja 33-aastane mees kehavigastusi 49-aastasele mehele. Kahtlustatavad peeti kinni.

18. oktoobril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas majas lõi 47-aastane mees 22-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

18. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval lõi 18-aastane mees 19-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

18. oktoobril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel tekitati kehavigastusi 26-aastasele mehele.

18. oktoobril teatati, et Kesklinnas Sakala tänaval lõi 37-aastane mees 37-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

18. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi 23-aastane mees 50-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

18. oktoobril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas majas lõi 45-aastane mees 32-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

18. oktoobril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuva maja korteris tekitasid omavahelise tüli käigus teineteisele kehavigastusi 23-aastane naine ja 42-aastane naine.

Vargused

16. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval asuva maja korterist varastati kaks fotoaparaati, tööriistu ja isiklikke asju. Kahju on 3700 eurot.

17. oktoobril teatati, et Lootsi tänaval varastati kuldsõrmus. Kahju on 5500 eurot.

17. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvast majast varastati tehnikat. Kahju on 7700 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. oktoobril teatati, et Maardus Langu tänaval asuva maja korteris tekitati kehavigastusi 23-aastasele mehele.

17. oktoobril teatati, et Maardus Langu tänaval asuva maja korteris löödi 46-aastast naist.

Juhtumid piiril

16. oktoobril koostati piiril sisenemiskeeld kahele Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mõlemad mehed lahkusid lennureisiga Moskvasse.

16. oktoobril koostati piiril sisenemiskeeld Türgi Vabariigi kodanikule, kel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees lahkus lennureisiga Istanbuli.

17. oktoobril koostati piiril sisenemiskeeld Ukraina kodanikule, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Lisaks polnud tal piisavaid elatusvahendeid ning kodumaale naasmiseks vajalikke dokumente. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja ta ootab Tallinna lennujaamas tagasilendu.

18. oktoobril koostati piiril sisenemiskeeld Ukraina kodanikule, kel puudusid piisavad elatusvahendid ja tagasilennupiletid ning kelle selgitused reisieesmärgi kohta olid ebausaldusväärsed. Naise viisa tunnistati kehtetuks ja ta ootab Tallinna lennujaamas tagasilendu.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumised

16. oktoobril teatati politseile, Tartus Ülikooli tänava pargis lõi 19-aastane mees võõrast 22-aastast meest. Kannatanu toimetati vigastuste fikseerimiseks traumapunkti. Politsei toimetas lööja esialgu kainenema.

Politseile laekus teade, et 15. oktoobril rünnati Tartus Ülikooli tänava pargis 18-aastast noormeest ja varastati talle kuuluvad kõrvaklapid. Kahju on 103 eurot.

Valgamaa

Vargus

16. oktoobril teatati politseile, et Valgas Vabaduse tänava juveelipoestvarastati kuldehteid.

Juhtumid piiril

16. oktoobril avastasid Varnja piirivalvurid ajutise kontrolljoone ületuse Peipsi järvel suunaga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Info edastati Venemaa Föderatsiooni piirivalvuritele.

17. oktoobril saabus Luhamaa piiripunktiriigist väljuvale suunale sõiduauto Audi, mida juhtis 32-aastane mees. Kontrollimise käigus avastati sõidukis tsiviilkäibes keelatud löögirelv. Löögirelv võeti hoiule, mehele vormistati väärteoprotokoll ja tal lubati lahkuda Venemaa Föderatsiooni.

17. oktoobril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 33-aastane naine koos lapsega. Kontrollimisel selgus, et naine on viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 21 kalendripäeva ning neist ühe Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks.

18. oktoobril saabus liinibussiga Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 24-aastane Sri Lanka Vabariigi kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa on võltsitud. Talle väljastati riiki sisenemise keeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

18. oktoobril teatas kohalik kalur Mehikoorma piirivalvuritele, et on Peipsi järvel koos kahe kaaslasega tihedas udus suunataju kaotanud ning puuduvad ka navigatsioonivahendid. Alus oli triivinud üle ajutise kontrolljoone, Venemaa piirivalvurid pidasid selle kinni ning viisid läbi ka esmased menetlustoimingud. Tiheda udu ja halbade ilmastikuolude tõttu antakse nad Eesti piirivalvuritele üle esmaspäeval.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. oktoobril teatati politseile, et Väike-Maarja vallas Ebavere külas tungiti kallale 47-aastasele mehele. Politseile on võimalik kallaletungija teada.

Ida-Virumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

17. oktoobril teatati, et Narvas Lavretsovi tänaval ründas 45-aastane mees politseiametnikku. Politsei pidas kahtlustatava kinni.

Röövimine

17. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Torujõe tänaval tungiti kallale 60-aastasele mehele ja varastati rahakott, milles oli sularaha ja dokumendid, mobiiltelefon ning arvuti.

Kehalised väärkohtlemised

16. oktoobril teatati politseile, et Kiviõlis Papli tänaval tekkinud peretüli käigus tungis mees kallale 32-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe.

17. oktoobril teatati politseile, et Narvas Vestervalli tänaval tekkinud peretüli käigus tungis mees kallale 36-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

17. oktoobril teatati politseile, et Narvas Metsa tänaval lasti 48-aastasele mehele pipragaasi näkku, põhjustades sellega füüsilist valu. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-aastase mehe.

18. oktoobril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval tungiti kallale 31-aastasele naisele. Politseile on võimalik kallaletungija teada.

Vargused

16. oktoobril teatati politseile, Narvas Mulla tänaval murti sisse garaaži ja varastati muruniiduk, jalgratas ja muud vara. Kahju on selgitamisel.

16. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kaevuri tänaval asuva hoone territooriumilt varastati ehitustellingud, metallsillad ja metalltorud. Kahju on 800 eurot.

16. oktoobril teatati politseile, et Jõhvis Keskväljaku tänaval tungiti sisse kontorisse ning varastati sülearvuti Dell, WiFi ruuter ja pastapliiats. Kahju on 800 eurot.

17. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kukruse linnaosas Põhja tänaval varastati suvilast televiisor, kaks akutrelli, perforaator ja muud vara. Kahju on 1270 eurot.

18. oktoobril teatati politseile, et Narvas Uusküla tänaval varastati sõiduautost portfell, kaks trelli, lõikurmasin ja puurikomplekt. Kahju on 305 eurot.

18. oktoobril teatati politseile, et Jõhvis Jaama tänaval tungiti akna kaudu sisse korterisse ja varastati sülearvuti, arvutihiir, fotoaparaat, käekell, mobiiltelefon ja akupatareide komplekt. Kahju on 3030 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril kella 20.30 paiku löödi Ridala vallas Parila külas Poe tänaval 15-aastast noormeest. Võimalikud lööjad on politseile teada.

Otsingu- ja päästetööd merel

18. oktoobril kell 15.05 anti Läänemaalt Peraküla rannast häirekeskuse vahendusel merevalvekeskusele teada, et merel paistab rannast põhja suunal, Sandgrundi meremärkide lähistel, punakat värvi paat ulpimas. Inimesi näha ei olnud. Kell 15.15 suundusid Osmussaare vabatahtlikud merepäästjad olukorda kontrollima. Kell 16.59 teatasid nad, et on leidnud pooleldi uppunud kajaki , õnnetusse sattunud inimesi näha ei ole. Kajak pukseeriti Dirhami sadamasse, kuhu jõuti kell 17.48. Kajakist leiti dokumendid ning asuti otsima nende omanikku. Otsima asus lisaks vabatahtlikele ka Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull, kes asus inimest otsima rannast, otsides Peraküla rannast kuni Nõva sadamani. Ilmastikuolud ei võimaldanud madalate pilvede tõttu otsingutel kopterit kasutada. Otsingutel merel osalesid ka piirivalvelaev ja Haapsalu politseijaoskonna merepäästekaater. Otsingud nii merel kui ka maismaal lõpetati tiheda udu tõttu pisut pärast kella 23, kahjuks tulemusteta. Täna jätkatakse otsingutega.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril kella 14 paiku lõid Juuru vallas Atla külas 36- ja 53-aastane mees teineteist, põhjustades löömisega füüsilist valu.

Omavoliline sissetung

Ajavahemikul 10.-17. oktoober tungiti sisse Märjamaa vallas Vaimõisa külas asuvasse talumajja ning tubades aeti kappides ja sahtlites olnud asju segamini. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

17. oktoobril kella 11 paiku tekitati Audru vallas Põldeotsa külas talumaja hoovis füüsilist valu 29-aastasele mehele. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 19.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.