Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestit külastab Saksamaa Riskihindamise Instituudi juht (2015-10-22 07:13:14)


Täna, 22. oktoobril külastab Eestit Saksamaa Riskihindamise Instituudi (BfR) juht Andreas Hensel, et allkirjastada Maaeluministeeriumiga heade kavatsuste protokoll teaduskoostöö edendamiseks toiduohutuse alaste riskide hindamisel.

"Eesti on toiduohutuse valdkonna regulatsioonide väljatöötamisel ja poliitikate kujundamisel lähtunud alati teaduspõhisusest ning võtnud aluseks nii Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) kui Eesti teadlaste põhjendatud riskihinnangud," ütles Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev. "BfR on Euroopas EFSA kõrval vaieldamatult üks kõige suuremaid ja mõjuvõimsamaid liikmesriigis asuvaid riskihindamise asutusi, kes annab ligi 4000 riskihinnangut aastas. Koostöökokkulepe BfR-iga võimaldab Eesti teadlastel töötada koos Euroopa parimate loomatervishoiu ja toiduohutuse ekspertidega ning aitab seeläbi kindlasti tõsta ka Eesti teadlaste riskihindamisvõimekust."

Andreas Hensel kohtub Maaeluministeeriumis kantsler Ants Noodiga, kellega allkirjastatakse heade kavatsuste protokoll teaduskoostöö edendamiseks. Samuti külastab Hensel Tallinnas asuvat Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi ning Veterinaar- ja Toiduametit.

Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) on Saksamaa teadusliku riskihindamise asutus, kes annab sõltumatut teadusnõu ja -hinnanguid potentsiaalsete riskide kohta kogu toiduahelas. BfR-i hinnangud on aluseks Saksamaa seisukohtadele Euroopa Liidu toiduohutuspoliitika kujundamisel.

Allikas: Maaeluministeeriumi 22.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.