Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli tudengid loovad Sillamäe Narkorehabilitatsioonikeskusesse Tervendava aia (2015-10-30 11:14:26)


27. oktoobril kirjutasid Eesti Maaülikool ja Sillamäe Narkorehabilitatsioonikeskus alla koostöölepingule, mille eesmärgiks on rajada poolte koostöös Sillamäe Narkorehabilitatsioonikeskuse Tervendav aed. Aed rajatakse keskuses viibivate klientide ravi toetamiseks tööteraapia vormis ja maaülikooli tudengitele praktikavõimaluse pakkumiseks ning teadustöö läbiviimiseks.

Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Aret Vooremäe: „Seda, et aedadel on lisaks silmailule ka stressi maandav mõju, teame me kõik. Aedade ja aiatöö laiem mõju tervisele pakub üha rohkem kõneainet, samas näiteid spetsiaalselt tervise taastamiseks rajatud aedadest on siiani kahetsusväärselt vähe. Usun, et Sillamäe Narkorehabilitatsioonikeskusega koostöös rajatav aed võetakse hästi omaks ja sellel on rehabilitatsioonitegevuses oma positiivne mõju. Loodetavasti saavad sellest aiast innustust ka teised asutused, kellele Eesti Maaülikool saaks aedade rajamisel abiks olla.“

Eesti Maaülikool koostab lepingu alusel tervendava aia projekti koos hoolduskavaga, samuti aia eelarve ning koordineerib selle rajamist. Projekti kavandamisse ja läbiviimisesse kaasab ülikool üliõpilasi.

Sihtasutuse Sillamäe Narkorehabilitatsioonikeskuse juhatuse liige Lagle Arm selgitas, et uimastisõltuvus on krooniline haigus: „Meie keskus pakub pikaajalist statsionaarset rehabilitatsiooniteenust, see tähendab, et meie keskuses viibivad kliendid aasta kuni kaks.“ Arm rääkis, et ravis on kasutatavad erinevad psühhoteraapia meetodid: „Soovime, et terapeutiline aed toetab psühholoogide ja psühhiaatri tööd. Aias liikumine ja töötamine sobib hästi neile, kes ei ole valmis või ei soovi või ei ole võimelised end sõnaliselt väljendama. Aed annab kindlasti võimaluse oma loovust ja sisemaailma paremini tundma õppida ning selle läbi saavutada hingeline tasakaal. Loomulikult pakub üks kena aed silmarõõmu kõigile – ka töötajatele.“ Rehabilitatsioonikeskus näebki lepingu põhjal klientidele päevakavas ette aja aiaga seonduvaks töö- ja aiateraapiaks. Aeda hakkavad hooldama rehabilitatsioonikeskuse kliendid tööteraapia käigus aastaringselt.

Allikas: Eesti Maaülikooli 30.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.