Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lõuna-Eesti teeb koostööd ettevõtluse arendamiseks (2015-11-06 09:47:08)

5. novembril Tartus toimunud Lõuna-Eesti ettevõtlusarengu ümarlaual osalejad võtsid kokku regiooni arengu võtmeküsimused, milleks on ettevõtete konkurentsivõime suurendamine, heapalgaliste tö ökohtade loomine ning soodsad võimalused uute ettevõtete tekkeks ja arenguks.

"Eesmärkide saavutamine sõltub suurel määral ühistest pingutustest ja mõtestatud koostööst. Tartul on suur potentsiaal - meil on hästi välja arendatud ettevõtluse tugistruktuurid. Nende omavaheline koostöö ja tihe side ettevõtjatega on üks tugisambaid, millele ettevõtluse arengul tugineda," ütles ümarlaua kokku kutsunud Tartu linnapea Urmas Klaas.

Ümarlaual osalesid Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooli rektorid, Lõuna-Eesti suuremate omavalitsuste juhid ning maavanemad, maakondlike arenduskeskuste juhid, Tartu Teaduspargi, Tartu Ärinõuandla ja teiste ettevõtluse tugistruktuuride esindajad.

Tartu Teaduspargi juhatuse liige Raimond Tamm andis kokkutulnuile ülevaate ekspertide koostatud Tartu ja Lõuna-Eesti ettevõtlusarengu ettepanekutest, kus pakuti välja nii strateegilised tegevussuunad kui ka võimalikud ühistegevused.

Ümarlaual räägiti Lõuna-Eesti ettevõtete konkurentsivõime suurendamisest, tugistruktuuride paremast koostööst ning soodsa ettevõtluskliima loomisest tegutsevatele ja uutele ettevõtjatele. Samuti olid kõne all ettevõtlusarenguks vajalikud tegevused - haldusliku killustatuse mõju vähendamine, Tartu ja Lõuna-Eesti staatuse ja tuntuse parandamine Eestis ja Euroopas, regiooni juurdepääsu parandamine, ettev õtlusklastrite arendamine, sotsiaalse innovatsiooni keskkonna loomine jmt.

Tartu linnavalitsus, Tartu Teaduspark, Tartu Regiooni Energiaagentuur, Tartu Ärinõuandla ja Buildit Accelerator allkirjastasid koostööprotokolli, et koondada kohalikud ettevõtluse tugistruktuurid ühte hoonesse, mis soodustaks igapäevatöö tõhusamat korraldamist, koostööprojektide elluviimist ja ressursside ühiskasutust.

Ümarlaual osalejad tõdesid, et Tartu kui regioonikeskuse ettevõtluskeskkonna soodustamine, aitab kaasa kogu Lõuna-Eesti üldise konkurentsivõime kasvule.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.