Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vanemuise pargi rekonstrueerimine lõpeb puu istutamisega (2015-11-07 00:46:14)


Vanemuise tn 45b asuva pargi rekonstrueerimisele pannakse punkt esmaspäeval, 9. novembril kell 15, mil linnavalitsuse liikmed eesotsas linnapea Urmas Klaasiga istutavad sinna puu. Enne Vanemuise parki siirdumist vaadatakse üle ka Anne kanali ääres valminud uus terviserada ja Annelinnas asuv Saaretiigi haljasala.

"Sel sügisel saime linna eri piirkondades korda mitu pargiala, kus on mõnus vaba aega veeta. Renoveeritud Vanemuise parki on tuleval kevadel kavas paigaldada veel ka välilauatenniselaud. Nii Vanemuise kui Saaretiigi pargiala korrastamise ja välispordivahendite paigaldamise ideed on tartlased välja käinud ka kaasava eelarve raames," kommenteeris abilinnapea Valvo Semilarski.

Vanemuise pargi uuendamist alustati kevadel tiigi puhastamisega. Septembris-oktoobris asfalteeriti kõik pargi kõnniteed ja ehitati kaks uut kõnniteelõiku. Remonditi tiigi tugimüürid ja vaateplatvormid ning paigaldati uued istepingid ja prügikastid.

Ka annelinlased saavad oma kasutusse kordatehtud pargiala - äsja lõpetati tööd Anne tn 63 asuva tiigi ümbruses. Kahe Annelinna kooli - Hansa kooli ja Descartes`i kooli - läheduses asuval haljasalal asfalteeriti lagunenud kõnniteekatendid, vanade istumismüüride asemele ehitati uued pingid ja lastele paigaldati kaks sportlikku mänguvahendit. Tiigi äärde ehitati kaldakindlustus ning autode kõnniteedel ja haljasalal parkimise tõkestamiseks paigaldati liikluspiirded. Haljasalale istutati üle 400 põõsa ja kümme puud.

Kahe pargiala rekonstrueerimiseks kulus kokku ligi 200 000 eurot, millest 140 000 saadi riigilt regionaalsete investeeringute toetusena.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.