Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hiina ametnikud jäid Eesti järelevalvesüsteemi ja kalakäitlemisettevõtete olukorraga üldjoontes rahu (2015-11-09 18:27:58)


4.-7. novembrini Eestis kilu ja räime püügi ja töötlemisega tegelevaid ettevõtteid auditeerinud Hiina Rahvavabariigi ametnike esialgne üldine hinnang Eesti riiklikule järelevalvesüsteemile ning külastatud kalatöötlemisettevõtetele oli positiivne. Auditi läbiviimine Eestis on oluline etapp täiendavate ekspordivõimaluste avamiseks Eesti kalakäitlemisettevõtetele Hiina turul.

"Hiina audiitorid hindasid Eesti järelevalvesüsteemi hästi toimivaks ja olid üldiselt rahul sellega, mida nad külastatud ettevõtetes nägid," ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda. "Hiina järelevalveasutus koostab läbiviidud auditi põhjal kirjaliku raporti ning otsustab täiendava inspekteerimise vajaduse."

Visiidi käigus tutvusid Hiina audiitorid järelevalve üldise korraldusega Veterinaar- ja Toiduametis, külastasid Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi Tallinna laborit, kilu ja räime püügi ja töötlemisega tegelevaid ettevõtteid ning tunnustatud tootjaorganisatsioone.

Hiina tunnustamissüsteem näeb ette, et kala importimiseks Hiinasse on vajalik eraldi iga kalaliigi registreerimine Hiina järelevalveasutuses ning korraga menetletakse vaid ühe kalaliigi registreerimisega seotud dokumente. Kuna Hiina järelevalveasutus klassifitseerib kilu ja räime ühes kategoorias olevate kalaliikidena, inspekteeriti neid kalaliike käitlevaid ettevõtteid Eestis samaaegselt.

Hiina inspektorite visiit on osaks Eesti ettevõtete tunnustamisprotsessist, et avada täiendavaid ekspordivõimalusi Hiina Rahvavabariiki. Läbiviidud auditi põhjal koostab Hiina järelevalveamet AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) kirjaliku raporti.

Jaanuaris külastas Eestit Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun, kellega koos allkirjastati Eesti ja Hiina põllumajandusministeeriumide vaheline koostöölepe. Eesti toidutootjad soovivad Hiina turule viia eelkõige piima-, liha- ja kalatooteid.

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 09.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.