Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu raekoja platsile kerkib jõuluks Kiigemets (2015-11-18 18:50:58)


Tartu raekoja platsile hakkas täna kerkima kuusemets, kuhu pannakse üles ka kaheksa kiike. Esimesest advendist algab Kiigemetsas jõuluprogramm.


Lisaks kiikumisele ja karusselliga s õitmisele võib jõulueelsel ajal Kiigemetsas osa saada mitmetest põnevatest ettevõtmistest - peetakse jõulugrilli võistlusi ja näidatakse jõulumoodi, loetakse muinasjutte ja eksponeeritakse Tartu-teemalisi piparkoogimaju. Raekoja platsil saab proovida jõulujooke, piparkooke ja muid suupisteid. Traditsiooniliselt toimuvad raeplatsil advendipühapäevadel küünalde süütamise tseremooniad, jõululaat ja talvine tantsupidu ning jõulurahu väljakuulutamine 24. detsembril.
"Kiigemetsas asub ka Jõuluvana postkast, kuhu lapsed saavad oma kirjad jätta ja kindlasti astub nii mõnelgi jõulueelsel päeval metsast läbi ka Jõuluvana," ütles Jõululinn Tartu projektijuht Aile Parmsoo.

Järgmisel nädalal jõuavad Kiigemetsa kohale ka metsloomade puuskulptuurid.

Raeplatsile üle 400 ruutmeetri suurusele alusele kerkiva kuusemetsa materjal saadi Riigi Metsamajandamise Keskuse kaasabil. "Kiigemetsa rajamisel kasutame hooldusraie käigus mahavõetud kuuskede ladvaosi, mis muidu oleks niisama metsa vedelema jäänud või siis puude väljaveo teede täiteks kasutatud," selgitas Kiigemetsa idee autor ja teostaja kunstnik Tarmo Ladva.

Tartu jõulukuusk jõuab raekoja platsile 24. novembril ja esimesel advendil süüdatakse sellel küünlad. 29. novembrist algab ka Kiigemetsa jõuluprogramm.

Nii nagu möödunud aastal, korraldab ka tänavust jõuluprogrammi linn koostöös Tartu Seikluspargiga.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 18.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.