Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talv tuleb: Otepääl käivitati lumekahurid (2015-11-24 00:38:09)


Linnamäe orus ja Kuutsemäel pandi läinud nädalavahetusel käima lumekahurid.

„Temperatuur lubas esialgu teha ainult öösel ning praegu lumekahurid valmistuvad juba uueks lahinguks, mis prognoosi kohaselt algab täna õhtul ning siis juba mitu ööpäeva järjest,“ ütles Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda.

Kalda sõnul suudaksid nad ideaaltingimustes toota kogu talveks vajamineva lume nelja ööpäevaga, kuid praegust ilmaprognoosi silmas pidades paistab, et talveparki saab kvaliteetselt kasutama hakata detsembri esimestel päevadel.

Otepää piirkonnas on kolm mäesuusakeskust: Kuutsemägi, Väike Munamägi ja Ansomägi, üle 100 km suusaradu, millest põnevama reljeefiga suusarajad jäävad Tehvandi spordikeskuse territooriumile.

Ka Kuutsemäe puhkekeskuses algas lume tootmine pühapäeva õhtul. Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi ütles, et kõik ettevõtte kahurid on viidud Kuutsemäe Lilleoru eesnõlvale, mis on Eesti mäespordile nagu Laadoga järv Leningradi piiramise ajal – elutee.

„Hetkel on seal kasutuses kümme kahurit ja peatselt tuleb kolm uut juurde,“ ütles Tammemägi. „Kohe kui Kuutsemäe eesnõlva lahti saab, toome kahurid tagasi ja alustame lumelahingutega ka Munakal!“

Allikas: Lõunaeestlane.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.