Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sookurg Ahja 4 jõudis siiski Etioopiasse (2015-11-26 16:49:46)


Eesti satelliitkurg Ahja 4 jõudis 25. novembri õhtul Etioopiasse ja ööbis Tana järve põhjarannikul, teadlaste hinnangul rändab kurg sealt veel edasi.

Mõned päevad tagasi arvasid teadlased, et Ahja 4 jääb Türki, kuhu ta selleks hetkeks oma rändega jõudnud oli, ent 19. novembri hommikul alustas kurg sealt teekonda Etioopia suunas ning jõudis sinna 25. novembri õhtul. 2800 km pikkune lennureis kestis ligi 6,5 päeva ning keskmine rändekiirus ööpäevas oli 425 km. Kurg tegi öiseid rändepeatusi Lääne-Iisraelis, Põhja-Siinais ja Siinai poolsaare lõunatipus, Ida- ja Kagu-Egiptuses, Kirde-Sudaanis ja Ida-Sudaanis Aroma lähistel.

Nüüdseks on kurg Ahja 4 jõudnud Tana järve äärde, kust ta Eesti Maaülikooli vanemteadur Aivar Leito sõnul rändab tõenäoliselt veel edasi: "Arvatavalt lendab kurg kas kohe või mõne päeva pärast oma tavapärasesse talvitumispaika Sulultas, mis asub Addis Abebast umbes 30 km põhja pool." Leito kinnitusel oli sookurg seal ka oma esimesel ja teisel talvel.

Allikas: Eesti Maaülikooli 26.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.