Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kohtus Virumaa põllumeestega (2015-11-28 10:57:14)


Maaeluminister Urmas Kruuse oli 27.11.2015. a. visiidil Lääne-Virumaal, kus külastas piimatootmisettevõtteid ja kohtus ümarlaual Virumaa põllumeeste esindajatega.

Kohtumistel arutati keerulist olukorda piimandussektoris ja võimalusi selle leevendamiseks. "Lähinädalatel maksab riik põllumeestele välja 10,56 miljoni euro ulatuses erakorralist abi, millest kolmveerand on kavas maksta piimatootjatele," ütles minister Kruuse. "Detsembris algab ka otsetoetuste väljamaksmine ning uuel aastal on piimatootjatel oodata veel täiendavalt 4 miljoni euro ulatuses erakorralist abi."

Kruuse rõhutas, et erakorralist abi saab käsitleda vaid ajutise leevendusena. "Tuleb otsida uusi turge ja tegeleda nii piimatootmise omahinna alandamise kui ühistegevuse arendamisega. Eesti maaelu arengukava 2014-2020 vahenditest on ühistulise piimatööstuse loomiseks võimalik kasutada 18 miljonit eurot. See võimaldaks ühinenud piimakarjakasvatajatel hakata oma toodangut ise töötlema ja nii jääb põllumehele rohkem raha kätte," selgitas minister.

Lehmade arv oli Eestis septembri lõpu seisuga 5% väiksem kui aasta eest, kuid võrreldes mullu septembriga toimus piimatoodangu väike kasv (+1,73%). Piima- ja piimatoodete ekspordil lisandus 2015. aasta esimesel poolaastal lisandus 15 uut sihtriiki, sh Jaapan, Aserbaidžaan, Korea Vabariik, Taiwan, Horvaatia, Pakistan, Nigeeria, Valgevene jt.

Minister külastas visiidil Lääne-Virumaal asuvaid Hoogla talu ja Kohala SF OÜ-d. Lõuna ajal on kavas ümarlaud Ida- ja Lääne-Virumaa põllumeeste esindajatega Lääne-Virumaa maavalitsuses.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.