Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mullapäeval saab igaüks käed mullaseks teha (2015-12-01 13:00:43)


Reedel, 4. detsembril toimub Eesti Maaülikooli peahoones kuues mullapäev, mis paneb punkti käesolevale rahvusvahelisele mulla-aastale. Konverentsi raames on võimalik kuulata ettekandeid, samuti osaleda mitmesugustes töötubades.

"Konverents püüab ühendada teoreetikud ja praktikud, professionaalid ja amatöörid, humaniora et realia," ütles põllumajandus- ja keskkonnainstituudi spetsialist Indrek Suitso. Rahvusvahelise mulla-aasta jooksul on Eesti Mullateaduse Selts ning Eesti Maaülikooli mullateaduse ja agrokeemia osakond püüdnud tutvustada antud valdkonnaga seonduvat võimalikult laiale ringkonnale ning juhtida tähelepanu muldade kaitsmise vajadusele: "Konverentsil vaatame tagasi möödunud aasta saavutustele ja seame sihte tuleviku jaoks." Suitso selgitas, et maaülikooli eesmärgiks on õppe- ning uurimustöö tulemuste viimine akadeemilisest sfäärist tõelisesse maailma, kus neist võrsuks kasu võimalikult laiale ringile. "Ometi ei saa mulda vaadata pelgalt kui tootmise sisendit, vaid sellel on ka sügav kultuurilooline ja esteetiline sisu," lisas ta.

Lisaks ettekannetele ja avalikele loengutele on konverentsi käigus võimalik osaleda mitmesugustes töötubades, kus tegevust leiab nii noor kui vana. Olgu eesmärgiks mulla füüsikaliste ning keemiliste parameetrite määramine või kunstiteoste valmistamine - igaüks saab sõna otseses mõttes käed mullaseks teha. Näiteks on võimalik osaleda mullapusle maailmameistrivõistlustel, lahendada erinevaid nuputamisülesandeid, tutvuda Eesti muldade, nende leviku ja iseloomuliku taimkattega, samuti mullaelustikuga.

Osavõtt on tasuta, registreerida palutakse aadressil: http://pk.emu.ee/struktuur/muld/mullapaev/vi-mullapaev/

Allikas: Eesti Maaülikooli 01.12.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.