Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Liha- ja piimatehnoloogiaalast haridust on Eesti Maaülikoolis antud juba 55 aastat (2015-12-02 12:48:11)


Reedel, 4. detsembril tähistatakse Eesti Maaülikoolis toimuva konverentsiga liha- ja piimatehnoloogiaalase hariduse andmise 55. aastapäeva.

Konverentsil kajastatakse toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia valdkonna õppe- ja teadustöö varasemat perioodi Eesti Maaülikoolis (Eesti Põllumajanduse Akadeemias, Eesti Põllumajandusülikoolis), antakse põgus tagasivaade viimasel ajal korda saadetule ning edasistele arengutele. „Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna sooviks on edaspidigi edendada suur- ja väiketööstuslikku toiduainete valmistamist, mis on ülioluliseks lüliks eestimaise toidu tooteahelas,“ ütles osakonna juhataja kt Hannes Mootse. „Kindlasti on meie eesmärgiks toiduainete tehnoloogia tippkompetentsi jätkusuutlik tagamine Eestis.“

Lisaks eelnevalt nimetatud tähtpäevale möödub 85 aastat piimandusalase kõrghariduse ja 115 aastat piimandusteaduse (laiemalt võttes ka toiduteaduse) algusest Eestis. Liha- ja piimatehnoloogiaalase hariduse andmise aastapäeva tähistamiseks külastatakse lisaks konverentsile ka toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonda ning Eesti Lennuakadeemias toimub osalistele pidulik koosviibimine.

Liha- ja piimatehnoloogia osakond avati Eesti Põllumajanduse Akadeemias 1. septembril 1960.

Allikas: Eesti Maaülikooli 02.12.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.