Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kliimabuss stardib täna Pariisi poole (2015-12-03 11:02:44)


Eesti esimene keskkonnaaktiviste ühendav läbi Euroopa kulgev kliimaaktsioon Kliimabuss alustab täna teekonda Pariisi kliimakonverentsi poole. Teel Pariisi peatub meeskond oluliste kliimat mõjutavate objektide juures Euroopas. Meeskond vahendab teekonnal ja Pariisi tänavatel toimuvat Eesti inimestele sotsiaalmeedia, blogi http://hoiamaad.ee/kliimabuss ning teiste meediakanalite kaudu. Eestlaste teelesaatmine toimub täna Paldiski tuulepargi juures.

Sel nädalal alanud rahvusvaheline Pariisi kliimakonverents on suursündmus ning see, milles seal kokku lepitakse, määrab kõigi maailma inimeste ning keskkonna tuleviku. "Kodanike aktiivsus ning ootus kliimamuutuste probleemile lahenduse leidmisele on üle kogu maailma hetkel haripunktis. Eestis oli vaja, et kohati kauge kliimamuutuse teema inimestele koju kätte tuleks, kuna ka meil on kliimamuutuses oma roll. Seepärast sai pandud kokku meeskond aktiivseid inimesi, kes tahavad kajastada Pariisis väljaspool konverentsisaale toimuvat," avas aktsiooni tagamaid ELFi juhatuse esimees ja Kliimabussi meeskonna liige Silvia Lotman.

"Kodaniku aktiivsus on ütlemata oluline poliitilise kliima muutmisel. Kui rahvas ei ütle, et tahame jätta meie koduplaneedi ja ka kauni Eesti enda lastele elamiskõlblikuna, siis ei pruugi vajalikku muutust tulla. Seepärast on vaja ka Eestis näidata, mis Pariisis praegu toimub, et inimesed saaksid infot, tunneksid huvi ning oleksid meie põlvkonna üheks suurimaks väljakutseks valmis," ütles Kliimabussi üks algatajaid Mihkel Pukk Eesti Maavarade Ühingust.

Kliimabussi eesmärgiks on konverentsi toimumise 10 päeva jooksul edastada iga päev olulisemad sündmused nii ametlikust kui ka mitteametlikust (tänavaaktsioonide) osast, millest Eesti ajakirjanduses muidu ei pruugi kuulda. Videoreportaaže edastatakse Eesti meedias, Facebookis, Twitteris (#kliimabuss) ja Kliimabussi omal kodulehel www.hoiamaad.ee/kliimabuss.

Lisaks artiklitele ja videoreportaažidele aitab Kliimabussi meeskond paigutada Eestile olulised küsimused Euroopa ja maailma konteksti. Meie valikud ja meie loodus ei ole Euroopast ja muust maailmast lahus. Oma teel läbib Kliimabuss olulisi piirkondi Euroopas, kus on näha kliimamuutuste põhjused, tagajärjed ja lahendused.

Kliimabussi meeskond läbib teel Pariisi viis vahepeatust, kus kohalike keskkonnakaitsjate ja ekspertide abiga vaetakse maailma tulevikku:

· Lätis Pļaviņu hüdroelektrijaama juures räägitakse ühendatud energiaturust ja Baltimaade taastuvenergiast;

· Leedus Ignalina tuumaelektrijaama juures vaadeldakse tuumaenergia probleeme. Muuhulgas räägitakse sellest, et Ignalina sulgemiseks kulub 3 miljardit eurot;

· Poolas Konini kaevanduste juures vaadatakse, millised on kaevandamise tulevikustsenaariumid;

· Saksamaal Aachenis räägitakse, mismoodi kaevanduste mõju vähendada;

· Belgias Antwerpenis näidatakse, kuidas riik teeb tohutuid kulutusi, et hoida ära tõusva merepinna tõttu tekkivaid katastroofilisi üleujutusi.

Kliimabussi meeskonda kuuluvad Silvia Lotman (Eestimaa Looduse Fond), Mihkel Pukk (Eesti Maavarade Ühing), Sanna Kartau (Mondo), Mihkel Kaalep ja Andres Estna (noorte kliimakonverentsil silma paistnud 9. klassi õpilased), Mart Valner (Kuku "Ilmaparandaja" saatejuht), Piret Karro (Müürileht).

Meeskond tänab kõiki toetajaid ja kaasaelajaid!

Kliimabussi aktsioon sai toetust Hooandja vahendusel, Kodaniku Ühiskonna Sihtkapitalilt, EMP toetust Vabaühenduste Fondilt Avatud Eesti Fondi vahendusel, Mondolt ja Müürilehelt.

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 03.12.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.