Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hingamisteede viirusnakkustesse haigestunute arv on hakanud kasvama (2015-12-04 00:55:40)


48. nädalal (23.-29.11. 2015) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3832 inimest, neist 55,2 protsenti olid lapsed. Haigestunute arv on kasvanud kahel järjestikusel nädalal 15 protsendi võrra.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 87 korral, neist olid viirustega seotud vaid 38,5 % kõikidest registreeritud haigusjuhtudest, peamiselt oli tegu paragripiviirustega. Ülejäänud 61,5% haigusjuhtudest põhjustasid erinevad mikroorganismid.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli möödunud nädalal 291,2. Nakatunute arvu osas maakondades üldiselt suuri erinevusi ei ole. Teistest maakondadest veidi enam oli arstide poole pöördujaid Läänemaal.

Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 5 aastased lapsed, kuid haigestumuse kasvu täheldati üksnes vanemaealiste seas, teistes vanusrühmades grippi haigestumine püsis stabiilsena või langes.

Gripp läheneb hiilides

Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu (sentinel-seire) andmetel gripiviiruste levikut veel ei täheldata, registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigestumisi. Eelmisel nädalal kinnitati laboratoorselt üks B –gripiviirusest tingitud haigusjuht.

Hooaja algusest on laboratoorselt kinnitatud 5 A gripiviirust ning 3 B-gripiviirust. Alatüpeeriti kolm A gripiviirust, neist kõik olid A gripiviiruse alatüübid A(H1N1)pdm09.

Haigestumine Euroopa regioonis

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on grippi haigestumise intensiivsus praegu veel madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata, üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeriti Tšehhis, Saksamaal, Taanis, Iirimaal, Leedus, Lätis, Norras, Sloveenias, Rootsis ja Suurbritannias.

Kaitse ennast ja oma lähedasi!

Praegu on viimane aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised (65+) ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need kes põevad kroonilisi haigusi.

Vaktsineerimisi on võimalik teha perearsti juures, vaktsineerimise teenust pakkuvates ambulatoorsetes keskustes (nakkuskabinettides) ning erapraksistes.
Vaktsineerimine on tasuline ja toimub teenuseosutaja poolt kehtestatud hinnakirja alusel.

Allikas: Terviseamet.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.