Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Okupatsioonikahjude väljanõudmise plaanist ei tohi loobuda (2015-12-11 04:41:57)

Peaminister Taavi Rõivase välja öeldud seisukoht, et Venemaalt okupatsioonikahjude väljanõudmine on ammendunud teema, on Eestile riigile ühemõtteliselt kahjulik.

Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul on selge, et Eesti pole praegu valmis Venemaalt kahjutasu nõudma, sest kodutöö on tegemata.

„Kui meie naabrid Läti ja Leedu on okupatsioonikahjud põhjalikult kokku arvutanud, siis Eesti riigil on analüüs tegemata ja praegune allaheitlik valitsus pole selleks ka tahteline. Sel põhjusel oleme kritiseerinud IRL-i ettevalmistamata ja valitsuses läbirääkimata kahjunõuete tõstatamist. Niisama ei ole mõtet Venemaaga ärplema minna, enne on vaja endale selgeks teha, kui palju ja mille eest me kahjutasu nõuame,“ ütles Helme.

Küll aga teeb peaminister Taavi Rõivas oma väljaütlemistega korvamatut kahju Eesti huvidele pikas perspektiivis, leiab Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees.

„Rõivase käitumine on rumal ja lühinägelik ning võtab tulevastelt ja rahvusmeelsematelt jõududelt võimaluse Venemaale kahjunõe esitada. Rõivase seisukohta saab Venemaa käsitleda nõudest loobumisena,“ ütles ta.

„Need, kes arvavad, et Venemaalt me nagunii midagi tagasi ei saa, unustavad, et Putini Venemaa pole igavene. Ka Venemaal võivad ühel päeval võimule saada demokraatlikud jõud.“


Allikas: Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.