Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2000 ettevõtet vabaneb pakendiauditi tegemisest (2015-12-17 04:06:47)
Meil on heameel teiega jagada, et A-Tolliagentuuri koostöö Kaubandus- ja Tööstuskoja, Riigikogu Keskkonnakomisjoni ja Audiitorkoguga on aidanud kaasa olulise muudatuse jõustumisele - 9. detsembril 2015 võttis Riigikogu vastu pakendiseaduse muudatuse, mille kohaselt vabastatakse alates 2016. aastast pakendiauditi tegemisest need väikeettevõtted, kelle turule lastav pakendikogus jääb alla 5 tonni. Selliseid ettevõtteid on Eestis ligikaudu 2000 ning nende turule lastav pakendikogus jääb alla 2% kogu Eesti pakendivolüümist.

Muudatus toob leevendust ka nendele pakendiettevõtetele, kes siiski peavad pakendauditit tegema - edaspidi rakendatakse vaid piiratud kindlustandvat töövõttu, mis olemuselt sisaldab vähem protseduure ning peaks ka hinnalt odavam olema (hinnanguliselt ca 50% võrreldes põhjendatud kindlustandva töövõtuga).

Pakendiaudit vs. pakendiarvestus

Kuna antud väljendid on sarnased, siis juhime tähelepanu sellele, et ettevõtetel säilib jätkuvalt nii pakendiarvestuse kohustus kui ka valmisolek Maksu- ja Tolliameti ning Keskkonnainspektsiooni kontrollideks.

Allikas:  A-Tolliagentuur OÜ 17.12.2015 teade 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.