Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus laieneb tasulise parkimise ala (2015-12-18 00:12:01)

Volikogu otsustas laiendada tasulise parkimise ala, jagada see kolme piirkonna asemel kaheks ning tõsta A-piirkonnas parkimistasu. Kesklinnast pikaajalise parkimise väljaviimise ja parkimisala piiril parkimissurve vähendamise eesmärgil tehtavad muudatused jõustuvad tuleva aasta 1. juunil.

Linnavolikogus täna kinnitatud tasulise parkimise muudatused on eelkõige tingitud kesklinnas vabade parkimiskohtade vähesusest ning paljude parkimisalade täituvuse jõudmisest kriitilise piirini. Samuti pargitakse järjest rohkem tasulise parkimisala piiril asuvatel tänavatel, mis on toonud kaasa tõsiseid probleeme tänavate läbitavuse ning tänavakoristuse korraldamisega.

Kehtiv parkimiskorraldus soodustab kesklinnas pikaajalist parkimist ja kesklinnas ajutiselt viibivate sõidukite jaoks vabu parkimiskohti napib. See on omakorda tinginud avalike teenuste kättesaadavuse vähenemise ja pannud linna keskuses tegutsevad äriettevõtted raskesse seisu.

Tekkinud olukorra lahendamiseks muudetakse parkimispiirkondi ja tasuta parkimise aega ning tõstetakse kesklinnas parkimistasu. Tasu suurendamisega loodetakse soodustada ka parkimismajade rajamist.

A-piirkonda hakkab senise üheksa tänava asemel kuuluma 20 kesklinna tänavat ja parklat ning parkimistasu määr kasvab seal kolmandiku võrra. Kogu ülejäänud tasulise parkimise ala moodustab B-piirkonna, kus parkimistasu määrad ei muutu. Tasu tõuseb siiski senistel C-piirkonna tänavatel, mis liidetakse B-piirkonnaga. Kokku lisandub Tartu tasulise parkimise alasse 23 tänavat ja parklat.

Parkimistasu määrad A-piirkonnas (sulgudes praegu kehtiv määr):
  • 1 tund - 2 eurot (1,50);
  • 1 päev - 10 eurot (7,50);
  • 1 kuu - 100 eurot (75);
  • 3 kuud - 250 eurot (187,50);
  • 12 kuud - 1000 eurot (750).

Parkimistasu määrad B-piirkonnas (ei muutu):
  • 1 tund - 1 euro;
  • 1 päev - 5 eurot;
  • 1 kuu - 50 eurot;
  • 3 kuud - 125 eurot;
  • 12 kuud - 500 eurot.


A-piirkonnas on lubatud tasuta parkida 15 minutit, B-piirkonnas poolteist tundi.

Kohalikele elanikele ette nähtud parkimistasusoodustus ja muud tingimused ei muutu, neil tuleb parkimise eest tasuda 20 protsenti piirkonnas kehtivast tasumäärast.

Kuna parkimisala piiride nihutamisega liigub suurem parkimissurve tänavatele, mis tasulisse alasse ei kuulu, on kavas korrastada ja tasuta parklatena kasutusele võtta mitmed alad tasulise ala lähipiirkonnas, näiteks Anne kanali juures (Uus 63d), Vaksali tänaval (Vaksali tn 12b ja 2d), Kauburi kaubamaja kõrval (Riia tn 26a), Oa tänaval (Oa tn 19 ja 23) jm. Samuti on mitmed parklad küll tasuta, aga ajapiiranguga, näiteks turuhoone esine parkla (Vabaduse pst 1a), Atlantise taga olev parkla (Narva mnt 2e), Pauluse kiriku parkla (Riia tn 29) jt.

Parkimistasu määruse muutmise poolt hääletas 28, vastu oli 11 volikogu liiget.

Allikas: Tartu Linnavolikogu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.