Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tulemas on konverents "Inimmõju Tallinna keskkonnale VII" (2015-12-23 00:07:04)


Tallinna Botaanikaaed, Tallinna keskkonnaamet ja Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI Tallinn) kutsuvad osalema konverentsil "Inimmõju Tallinna keskkonnale VII", mis toimub neljapäeval, 28. jaanuaril 2016. aastal Tallinna Botaanikaaias. Konverentsi seekordne teema on "Rohelised linnad täna ja homme", fookuses on Euroopa Rohelise Pealinna konkurss ja Eesti linnade väljakutsed seoses kliimamuutusega kohanemisega.

Konverentsi esimene pool on pühendatud Euroopa Rohelisele Pealinnale - tiitlile, millele kandideerib 2018. aastaks ka Tallinna linn. Tegemist on Euroopa Komisjoni eestvedamisel toimuva konkursiga, kus igal aastal valituks osutuv linn on oma silmapaistvate keskkonnanäitajate ja innovatiivsete keskkonnalahenduste poolest eeskujuks ka teistele linnadele.

"Euroopa Rohelise Pealinna idee algatas 2006. aastal Tallinna linn ja nüüd püüame ka ise 2018. aastal selle tiitlini jõuda," kommenteeris Tallinna keskkonnaameti juhataja kohusetäitja Relo Ligi. "Konkurss on tihe, sest lisaks Tallinnale soovivad Euroopa Rohelise Pealinna staatust ka Arad Rumeeniast, Gent Belgiast, Nijmegen ja 's-Hertogenbosch Hollandist, Umeå Rootsist ja Varssavi Poolast, " lisas Ligi.

Konverentsile on oodata ka välisesinejaid kolmest seni Euroopa Rohelise Pealinna tiitlit kandnud linnast - Kopenhaagenist, Essenist ja Vitoria-Gasteizist - kes jagavad oma kogemusi Rohelise Pealinna tiitlini jõudmisest, linnade järgmistest keskkonnaeesmärkidest ja linnaelanike tegevusse haaramise plaanidest.

Konverentsi teises pooles vaadatakse tulevikku: arutatakse, milliseid probleeme võivad kliimamuutused käesoleva sajandi lõpuks Eesti linnadele ja linnaelanikele tekitada ja kuidas saaks nende uute tingimustega kohaneda. Eesti riikliku kliimamuutuste mõjuga kohanemise strateegia ja rakenduskava ettevalmistamise käigus on valminud põhjalikud ülevaated kliimamuutuste mõjudest ja sobilikest kohanemismeetmetest Eestis. Konverentsil käsitletakse neid teemasid linnade kontekstis.

"Inimmõju Tallinna keskkonnale" on pikaajalise traditsiooniga konverents, mida on korraldatud Tallinna Botaanikaaias juba alates 1986. aastast. Järjekorras seitsmes konverents juhatab sisse ka Tallinna Botaanikaaia 55. sünnipäeva-aasta. Üritus on eelkõige suunatud linnaplaneerijatele ja -arhitektidele, linnamajanduse- ja keskkonnaspetsialistidele ning teistele linnakeskkonnahuvilistele.

Päevakavaga saab tutvuda Tallinna Botaanikaaia koduleheküljel http://tallinnbotanicgarden.org/rohelised-linnad-tana-ja-homme. Konverentsi töökeel on eesti keel, ettekanded tõlgitakse eesti ja inglise keelde.

Kuna kohtade arv on piiratud, on vajalik eelnev registreerimine: http://bit.ly/1MgFCik (20. jaanuarini).

Allikas: SEI Tallinna pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.