Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsateatist on kõige mugavam ise metsaregistris registreerida või esitada digitaalselt (2015-12-30 03:35:30)


RMK ja erametsaomanikud on tänavu kasutanud Keskkonnaministeeriumi loodud võimalust registreerida metsaregistris metsateatisi kokku 14 021 korral.

„Kuna metsateatise registreerimine annab kavandatud tegevusele kiiresti tagasisidet ja seda on lihtne kasutada, kutsume metsaomanikke seda võimalust rohkem kasutama. Praegu on sobiv aeg metsateatise esitamiseks kõigil neil, kel on sel talvel plaanis oma metsas raieid teostada,“ selgitas Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist Karli Ligi.

Metsateatist saab registreerida uuendus- ja harvendusraiete kohta, mida kavandatakse väljaspool kaitstavaid metsi. Teatise registreerimisel ei edastata seda Keskkonnaametile, vaid metsaregister kontrollib automaatselt teatise sisu vastavust kehtivatele nõuetele ja vastuolude puudumisel kehtivate õigusaktidega registreerib metsateatise. Metsateatise registreerimiseks peab metsaomanik avalikustama oma metsa inventeerimisandmed vähemalt 30 päeva enne teatise registreerimist e-metsateatise keskkonnas.

Metsateatise registreerimine vähendab Keskkonnaametile edastatud teatiste hulka ning omab positiivset mõju menetlusaegade lühenemisele. Seni on erametsaomanikud kasutanud e-lahendusi pigem tagasihoidlikult – ligikaudu 15% erametsaomanike metsateatistest on esitatud e-kanalite kaudu.

Metsateatise digitaalne registreerimine või esitamine Keskkonnaametile toimub läbi Riigiportaali (www.eesti.ee). Küsimuste tekkimisel pöörduda Keskkonnaameti metsaosakonna poole.

Metsateatist esitamata võib metsaomanik raiuda kuni 20 tihumeetrit puitu kinnisasja kohta aastas. Metsateatise registreerimise rakendus avanes 1. juulil 2014.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.