Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõgi sai kesklinnas valgustatud kaldapiirde (2015-12-31 00:13:27)

Jõuluks valmis Kaarsilla ja Võidu silla vahelisel lõigul Emajõe ääres valgustatud kaldapiire. Kaldapiirde uuendamise valisid tartlased eelmise aasta kaasava eelarve üheks võiduideeks.

"Uus kaldapiire väärtustab senisest enam Emajõge ning suurendab kindlasti ka jõe ääres jalutajate turvatunnet," ütles linnapea Urmas Klaas. Linnapea lisas, et linlaste välja käidud ideed täiendas linnavalitsus piirdele valgustuse lisamisega.

Vanalinnapoolsele kaldale rajatud uus kaldapiire on valmistatud tumedaks värvitud tsingitud nelikanttorust. Käsipuu sisse on paigaldatud valgustus. Kaldapiirde lahenduse töötasid välja linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna arhitektid. Tööprojekti koostas Kuren Projekt OÜ. Lisaks turvalisusele ja vastupidavusele valiti piirde jaoks ajatu disain, kuna samasugust piiret on kavas edaspidi kasutada ka mujal Emajõe ääres.

Tööde kogumaksumus oli 103 532 eurot. 70 000 euro ulatuses rahastati ehitust kaasava eelarve vahenditest. Emajõe kaldapiirde koos valgustusega ehitas AS EVIKO.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.