Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aasta kõige keskkonnasõbralikum ettevõte on Baltic Fibres OÜ (2016-02-05 00:09:23)

Keskkonnaminister Marko Pomerants autasustas täna Eesti kõige keskkonnasõbralikumaid ettevõtteid, üldvõidu pälvis vooditarvete tootja Baltic Fibres OÜ keskkonnahoidliku juhtimissüsteemi eest.

"Kiita tuleb kõiki ettevõtteid, kes leiavad kasumi teenimise kõrvalt aega mõelda ka keskkonnale. Tänavune üldvõitja panustab maailma näiteks sellega, et oma tootmisharus - tekstiilitööstuses - pakutakse kõrge kvaliteediga toodangut, kasutades seejuures tervise- ja keskkonnasõbralike materjale. Tekstiilitööstuses pole see sugugi tavaline nähtus. Läbimõeldud juhtimine peegeldub ka keskkonnanäitajates - elektrooniline seire paberimajanduse asemel, taastuvenergia kasutus, jäätmete sortimine ja 90 protsendi suunamine taaskasutusse. Piiratud ressurssidega maailmas on selline ettevõtlus kindlasti tulevikutee," kommenteeris keskkonnaminister Marko Pomerants.

Keskkonnahoidlike tekkide ja patjade tootja Baltic Fibres OÜ pälvis nii üldvõitja tiitli kui ka keskkonnajuhtimise alamkategooria võidu. Ettevõte jaoks on keskkonna- ja kvaliteedijuhtimissüsteemide juurutamine olnud läbimõeldud strateegia, mille tulemusena võimaldab nende tehas Haljalas efektiivselt juhtida ja kontrollida kogu tootmisprotsessi ideedest tarnimiseni. Alates 2015. aasta veebruarist omab ettevõte Öko-Tex ® Standard 100 tähist, mis tõendab, et toodete valmistamisel kasutatud tekstiilimaterjalide päritolu on teada ega sisalda ohtlikke kemikaale. Lisaks sellele panustab ettevõte ka töötajate teadlikkuse tõstmisesse ning kasutab juhtimissüsteemi, mis tagab kogu tootmisprotsessi, sh seadmete kasutamise ja jäätmete kogumise selguse ja arusaadavuse kõikidele töötajatele. Konkursi üldvõitjana saab ettevõte SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel investeerida oma keskkonnasõbralikkuse arendamisse veel 35 000 eurot.

Keskkonnajuhtimise kategoorias tunnustati veel ka AS-i Ensto Ensek, mis tähtsustab jätkusuutlikku arengut keskkonnajuhtimises. Ettevõte juurutas oma keskkonnategevuskava raames Health, Safety and Environment WarRoom (HSE WR), mis aitab neil registreerida ohuolukorrad ning samas ennetada tuleviku õnnetusi. Samuti on ettevõte pühendunud ka enda töötajate keskkonnateadlikkuse tõstmisele jäätmekäitluse valdkonnas ja suurendavad oma jäätmejaama projekti abil liigiti kogutud jäätmete ringlusesse jõudmist.

Keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi kategooria võitis Kunda Nordic Tsement AS, kes püüdleb oma tegevuses võimalikult väikese ökoloogilise jalajälje jätmise poole. Ettevõte töötleb jahutusvee ringlussüsteemist välja, mis vähendab oluliselt tarbitava vee kogust ning veereostuse riski.

Keskkonnasõbraliku toote või teenuse alamkategooria võitis AU Energiateenus OÜ, kelle eesmärgiks on vähendada äri-, tootmis-, riigi- ning kohalike omavalitsuste hoonete CO2 heiteid ning kulutusi energiale ja seeläbi tõsta Eesti ettevõtet konkurentsivõimet. Tänaseks on ettevõte kaardistanud kokku üle 150 hoone, millest viiendikus on kavandatud energiatõhususmeetmed ellu viidud.

Toote ja teenuse kategoorias tunnustati MTÜ-d Uuskasutus, mille eesmärk on saata kasutuskõlblikud asjad ringlusesse ja teha uus- ja taaskasutamine kõikidele Eesti inimestele lihtsasti kättesaadavaks ning igapäevaseks. Samas kategoorias tunnustati ka ArborEst OÜ-d, kes aitab puutomograafiaga kaasa puhtama ja turvalisema keskkonna loomisele.

Konkursi eesmärk on tunnustada neid, kes on oma tegude ja ettevõtmistega viimase 12 kuu jooksul kõige enam panustanud keskkonna heaks. Keskkonnasõbralikke ettevõtteid tunnustatakse üheksandat korda.

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte tiitel antakse välja kolmes alamkategoorias ning lisaks valib hindamiskomisjon välja ka üldvõitja, kelle panus keskkonna heaks on olnud kõige mõjukam. Kokku osales Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursil 13 ettevõtet, kes esitasid 14 ankeeti kolmes kategoorias.
 
Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.