Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu kesklinna planeeringus arvestatakse enam rohealade säilitamisega (2016-02-09 00:22:29)

Linnavalitsus analüüsis Tartu kesklinna üldplaneeringu avaliku väljapaneku käigus esitatud ettepanekuid ja otsustas teha muudatusi esialgsesse planeeringulahendusse. Edasine arutelu jätkub sel kolmapäeval linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjonis.


"Arutelu, mis tekkis kesklinna uue üldplaneeringu ümber, on ellu kutsunud ühed viimase aja tõsisemad ühised mõttetalgud Tartu tuleviku üle. Eriline tänu kuulub kõigile neile 160le ettepaneku esitajale, kes lisaks kaasa mõtlemisele ja vaidlemisele on esitasid ka oma konkreetsed ettepanekud ja argumendid. Paljudes olulistes sõlmküsimustes kerkisid esile vastandlikud arvamused, mistõttu polnud kõigi ettepanekute täielik arvestamine võimalik, kuid üritasime siiski leida tasakaalupunkti erinevate huvide ja arvamuste vahel," ütles abilinnapea Jarno Laur.

Üldplaneeringu avaliku väljapaneku ajal laekus arvamusi ligi 160 inimeselt ning lisaks esitati linnavalitsusele kodanikualgatuse korras elektrooniline petitsioon, mille eesmärk oli säilitada kesklinna pargid olemasolevas suuruses ja mitte neid hoonestada.

Laekunud ettepanekutest lähtuvalt otsustati muuta planeeringulahendust ja taastada kergliiklustänavatena ajaloolised Kauba ja Holmi tänavad, jätta hoonestamata Kaubamaja ja Vanemuise teatri vaheline haljasala, lisada Kaarsilla ja Võidu silla vahelisele alale Holmi kesklinnaga siduv täiendav kergliiklussild ning lisada planeeringusse lisaks hoonete kõrguspiirangule ka minimaalne korruselisus.

Arvestades enam rohelisuse säilitamise põhimõttega, võeti seisukoht, et Holmi parki näidatud hoonestusala siseselt võib hoonestus hõlmata kogu pindalast kuni 70 protsenti ja markeerida tuleb ajaloolise Holmi tänava joon. Planeeringus täpsustatakse ka mitmeid liikluskorralduslikke ja vanalinna parkimisega seotud teemasid.

Linnavalitsuse seisukohti kesklinna üldplaneeringule laekunud ettepanekute kohta tutvustatakse linlastele avalikel aruteludel, mis toimuvad 22. veebruaril kl 17 ja 26. veebruaril kl 16 raekoja saalis. Aruteludel tutvustatakse esitatud kirjalikke arvamusi ja linna seisukohti nende kohta ning põhjendatakse planeeringu koostamisel valitud lahendusi. Reedel, 26. veebruaril toimuv arutelu ei ole esmaspäevase 22. veebruari arutelu jätk, vaid kordusarutelu.
Täpsemalt saab esitatud ettepanekute ja linnavalitsuse seisukohtadega tutvuda Tartu linna kodulehel http://
www.tartu.ee/kesklinn

Kesklinna üldplaneeringu avalik v äljapanek toimus eelmise aasta sügisel. Planeering algatati 2010. aasta detsembris ning selle eesmärgiks on kesklinna ruumilise arengu põhimõtete kujundamine ning sellega kaasnevate majanduslike, sotsiaalsete ja kultuuriliste mõjude hindamine.
 
Allikas: Tartu Linnavalitsuse 08.02.2016 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.