Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Infotunnis vastas peaminister küsimustele Riigi Metsamajandamise Keskuse kohta (2016-02-11 00:34:20)


Riigikogu infotunnis vastas peaminister Taavi Rõivas Külliki Kübarsepa esitatud küsimusele Riigi Metsamajandamise Keskuse (RMK) saatuse kohta.

Kübarsepp viitas asjaolule, et eelmise aasta lõpus toimus Riigikogus aktiivne arutelu RMK tuleviku üle. Rahandusministri ettepanek oli muuta juriidilist vormi äriühinguks. Kübarsepp soovis teada valitsuse ametlikku seisukohta tegevusplaani kohta.

Rõivas selgitas, et keskkonnaministeeriumi analüüsi kohaselt ei peaks RMK vormi muutma. Rahandusministril on aega seisukoht kujundada 15. veebruarini. Seejärel saab valitsus vajaduse korral teemat arutada.

„Minu hinnangul on juriidilisest formaadist olulisem, mida RMK oma igapäevatöös teeb. Ma näen väga selgelt vajadust metsamajandamise tegevustele, mida võib käsitleda kui ettevõtlustegevust. Aga peale selle näen vajadust metsas käimise populariseerimise järele, mida ei saa liigitada ettevõtlustegevuse alla. Näiteks RMK laudteed või ka metsas olevad ööbimiskohad ei oleks kindlasti isemajandavalt kestlikud,“ märkis Rõivas. Ta lisas, et selle tagamine on ikkagi riigi tulundusühingu doteeritud tegevus. Rõivase sõnul arutatakse lähiajal ka seda, kuidas oleks võimalik Eesti metsi paremini majandada. „Me teame, et Eesti metsade optimaalne raiemaht on 15 miljonit tihumeetrit, aga reaalselt võetakse sellest kasutusele vaid umbes kaks kolmandikku,“ selgitas peaminister.

„Riigimetsa omamisel on väga selge loogika. Ma leian, et riigimetsa tuleb ka jätkuvalt hoida, majandada. Riigimetsas tuleb ka tulevikus lisaks metsamajandustegevusele pakkuda selliseid avalikke teenuseid, mille eest ei võeta inimestelt raha või võetakse raha sümboolselt, nagu näiteks riigimetsast kuuse toomise teenus,“ ütles Rõivas. Ta ei näe mingit põhimõttelist vajadust muuta oluliselt riigimetsa ja erametsa omandivahekorda. „RMK erastamisest ei ole mina küll kuulnud ei selles valitsuses, ei üheski eelmises valitsuses. Sellised plaane ma ei tea, et oleks kellelgi ka opositsioonierakondadest,“ ütles peaminister.

Rõivas vastas veel Martin Helme esitatud küsimusele Imastu ja Lehtse kooli tuleviku kohta, Kadri Simsoni esitatud küsimusele Riigikogu otsuste täitmata jätmise kohta ning Arno Silla esitatud küsimusele alkoholi müügi ja reklaami piiramise eelnõu kohta.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi vastas Andres Ammase esitatud küsimusele Eestisse naasmisel koolikoha leidmise kohta ja Mailis Repsi esitatud küsimusele hariduspoliitika kohta.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir vastas Jaak Madissoni esitatud küsimusele riigiettevõtete nõukogudes sookvootide võimalikkuse kohta ning Krista Aru esitatud küsimusele Eesti ettevõtluse kasvuvaldkondade ja nutika spetsialiseerumise meetmete kohta.

Infotunni stenogramm:

Riigikogu videosalvestisi saab vaadata https://www.youtube.com/riigikogu

(NB! Salvestis jõuab veebi viivitusega).

Allikas: Riigikogu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.