Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus lihtsustas elektri väiketootjate võrguga ühendamise tingimusi (2016-02-12 00:24:16)


Valitsus kinnitas eilsel istungil võrgueeskirja määruse eelnõu, mille üheks eesmärgiks on täpsustada ja lihtsustada elektri väiketootjate võrguga ühendamise tingimusi. Lisaks defineeritakse eelnõuga päikeseelektrijaama mõiste ja sätestatakse päikeseelektrijaamade võrguga ühendamise tingimused.

Eelnõu teiseks eesmärgiks on pikendada Narva Elektrijaamade vanade energiaplokkide tööaega. Kehtiva võrgueeskirja kohaselt peavad vanad energiaplokid vastama võrgueeskirja kõigile tehnilistele nõuetele alates 01.01.2016. Kuni selle tähtpäevani kohaldati vanadele plokkidele neid nõudeid, mis kehtisid nende võrguga liitumise hetkel. Kuna vanade plokkide kasutamine uute kõrval võib olla vajalik ja seda võimaldab ka tööstusheidete direktiiv, sätestatakse eelnõus, et võrgueeskirja nõuete kohaldamises lepivad tootja ja süsteemihaldur edaspidi kokku.

Eelnõuga optimeeritakse ka kaugloetavate elektriarvestite paigaldamisega seotud kulusid ning paigaldatakse sellised arvestid 1. jaanuariks 2017 ainult nendesse tarbimiskohtadesse, kus toimub reaalne tarbimine. Seal, kus ei ole kolme viimase aasta jooksul elektrit kasutatud, paigaldatakse kaugloetav arvesti siis, kui tarbimine taastub.

 

Allikas: Valitsus.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.