Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: Põllumajanduse keeruline olukord võetakse EL tasandil vaatluse alla (2016-02-16 00:05:03)


Maaeluminister Urmas Kruuse ütles, et Brüsselis toimunud EL põllumajandusministrite nõukogul otsustati tuua põllumajandussektori keeruline olukord uuesti Euroopa Liidu tasandi aruteluks.

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles kohtumisel, et Eesti ootab Euroopa Komisjonilt sealihasektoris vajadusel eraladustamise meetme rakendamist ja piimasektori puhul tuleb kaaluda piimakvoodi ületustasude maksmise tähtaegade pikendamist. "Põhirõhk sektori abistamisel peaks olema aga suunatud toodete müügi ja eriti ekspordi edendamisele," ütles minister.

Urmas Kruuse sõnul jäi ministrite kohtumiselt kõlama põllumajandussektori keeruline olukord kogu Euroopa Liidus. "Turuolukord on keeruline nii Euroopa Liidu piima-, sealiha-, puu- kui ka köögiviljasektoris. Seepärast ootabki Euroopa Komisjon ministrite märtsikuu kohtumiseks liikmesriikide seisukohti ja ettepanekuid, kuidas Euroopa Liidu tasandil saaks põllumajandussektori turuolukorda parandada," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. Minister lisas, et Eesti seisukohtade väljatöötamiseks on lähiajal plaanis kutsuda kokku arutelud nii piima- kui seakasvatussektoriga.

Ministrite kohtumisel arutati ka põllumajandusalaste teadusuuringute pikaajalist strateegiat, loomade heaoluga seonduvaid küsimusi ning sigade Aafrika katkuga seonduvat. "Kuna seakatku tõkestamiseks kehtestatavad piirangutsoonid avaldavad seakasvatustele tugevat majanduslikku mõju, siis soovib Eesti piirangutsoonide seadmisel ja selgitamisel näha senisest enam teaduslikke põhjendusi," lisas minister.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.