Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvaheline majandusajakiri tunnustas Tartut atraktiivse investeeringute sihtkohana (2016-02-18 11:52:13)


Tartu linn saavutas Financial Times gruppi kuuluva ajakirja fDi Magazine Euroopa linnade ja regioonide investeerimiskeskkonna 2016/17 aasta edetabelis kuni 100 000 elanikuga linnade kategoorias 7. koha. Uuring hõlmas ligi 500 linna ja regiooni.


Tartu abilinnapea Kajar Lemberi hinnangul tähendab selline rahvusvahelisel tasemel äramärkimine, et Tartu linna tegevused ja projektid ettevõtluskeskkonna arendamisel on liikunud õiges suunas. "Hea on tõdeda, et meie tugevused paistavad välja ka piiri taga. Tartus ja Lõuna-Eestis tegutseb mitmeid suuri rahvusvahelisi ettevõtteid ning huvi meie võimaluste vastu on järjest hoogu kogumas. Selline tunnustus annab kindlust juba siin tegutsevatele ettevõtetele kui ka potentsiaalsetele investoritele," ütles Lember.

Lemberi sõnul on see samuti tunnustuseks kogu Lõuna-Eesti ettevõtlusarenduse tugistruktuuride professionaalsele tööle, kelle hulgast ta tõstis esile investorteeninduse valdkonna eestvedaja Tartu Ärinõuandla head tööd.


Tartut edestasid edetabelis neli linna Iirimaalt (Limerick, Galway, Shannon ja Waterford), Suurbritanniast Hemel Hempstead ja Saksamaalt Coburg.


Inimressursi ja töökeskkonna alamkategoorias saavutas Tartu viienda koha. Selles kategoorias arvestati olulistena näiteks haridusvaldkonna võimalusi ja võimekust regioonis, tööjõu osakaalu elanikkonnast ja asukoha v õimet ligi tõmmata andekaid inimesi.


Tulevikulinnade ja -regioonide uuringus osales kokku 481 asukohta ning parimad valiti välja kokku 86 indikaatori põhjal, millega hinnati majanduspotentsiaali, töökeskkonda, kuluefektiivsust, infrastruktuuri ja ettevõtlussõbralikkust.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 18.02.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.