Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mart Helme: okupatsioonide muuseumi nime muutmine saadab maailmale vale sõnumi (2016-02-22 16:06:13)


Okupatsioonide muuseumi kava muuta oma fookust ja nimetada end ümber Vabamuks saadab välja vale sõnumi nii Venemaale, lääneliitlastele kui ka meie oma rahvale, leiab Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

„Okupatsioonimuuseumi loodi eesmärgiga jäädvustada okupatsiooni ajal oma rahvale põhjustatud kannatused ja stalinlikul perioodil ellu viidud repressioonide jõhkrus. Kavandatav muuseumi kontseptsiooni ja nime muutmine tähendab sisuliselt tollaste asutajate ja asutamist rahastanud väliseestlaste plaanide prügikasti heitmist,“ ütles Helme.

„Muuseumi asutamise ajal oli okupatsioonikannatuste jäädvustamine see põhjendus, millega paluti kaitseliidule kuulunud maatüki eraldamist muuseumi ehitamiseks. Kaitseliit andis selle maa just nimelt okupatsioonide muuseumi ehitamiseks, mitte näiteks laulva revolutsiooni muuseumi ehitamiseks.“

Helme sõnul võiks Eesti võtta eeskuju Iisraelist, mida külastavad inimesed viiakse Jeruusalemmas vaatama holokaustimuuseumi.

„Iisrael hoiab holokausti-teemat päevakajalisena väga lihtsal põhjusel. Vaatamata sellele, et nende riik on eksisteerinud juba varsti ligi 70 aastat, on Iisrael endiselt ohustatud riik. Juudid tahavad neile põhjustatud kannatusi teistele demonstreerides ja meelde tuletades näidata, et juutide vastane vägivald ning juudi riigi hävitamise plaanid ei ole maailmast kusagile kadunud.“

Helme tuletab meelde, et Eestit on ajaloos kõige rohkem vallutanud ja terroriseerinud meie idanaaber.

„Me ei ole sellest potentsiaalsest ohust tänaseni vabanenud ja meie kohus on meelde tuletada nii meie oma inimestele, liitlastele kui ka kõigile teistele, et me oleme olnud okupeeritud ja meile on põhjustatud kannatusi. Venemaa ei ole nende kannatuste eest vabandanud ega okupatsiooni tunnistanud,“ nentis Helme.

„Okupatsioonide muuseumi ümbernimetamine on ideoloogiliselt vale ning saadab nii Venemaale, lääneliitlastele kui ka meie oma rahvale välja vale sõnumi. Okupatsioonide teemat ei tohi sellisel viisil prügikasti visata.“

Allikas: Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna 22.02.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.